Podnoszące sie obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na GAZIE jak jest zimno przy rozgrzanym silniku czasami obroty mi sie same podnoszą-nawet do 6k obr/min, przełączam szybko na BENZYNE i wtedy zaczyna szarpać, nierówno pracować aż zgaśnie. Czemu obroty sie same aż tak wysoko podnoszą?? Gdy mam takie wysokie obroty i szybko odłącze np. wtyczke od przepływomierza to od razu obroty spadaja i jest normalnie-czyli na systemie awaryjnym jest dobrze, jest to napewno jakiś problem z elektryką. To że potem na benzynie nie równo pracuje tłumacze tym, że spala sie niedopalony gaz jak i benzyna.

Kable sa niby wszystkie ok, przepływomierz jest dobry, sonda jak i regulator wolnych obrotów też.
Instalacja jest na kompie Leonardo z silnikiem krokowym-czy uszkodzony silnik krokowy od gazu moze spowodować tak wysokie obroty?

niedawno bylem na regulacji gazu i gaziarz rozłożył ręce-nie wierzył co ja mu tam gadam.ehhh

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-01-10 15:46:17 ]

Raczej wątpię by bez udziału przepustnicy (jej solidne otwarcie) obroty mogłyby się aż tak podnieść tak więc krokowy LPG raczej odpada. Raczej skłaniałbym się jednak do uszkodzenia potencjometru na przepływce. Tym bardziej, że jak odpinasz wtyczkę to wszystko wraca do normy. Ale to tylko moje gdybanie.

jak odczepie wtyczke od czujnika temperatury tez wszystko wraca do normy ehhh.mam nadzieje że to cos przez instalke gazową bo tam mniej części do sprawdzenia

pozdrawiam

tutaj z innego forum znalazłem taki sam
problem

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-01-10 17:46:46 ]