MotoNews.pl

1.6 EFi - nie jezdzi na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak w temacie. Auto na gazie smiga super, na paliwie dusi sie, strzla w wydech, jak wdepne gaz to przyspiesza rewelacyjnie az do odciecia, pozniej znowu od poczatku. Do tego gasnie na wolnych.

Co jest wymienione: swiece, przewody, filtry, sonda lambda ok, kompresja, glowica ok. Myslalem o zatartych wtryskach, ale skoro raz jest dobrze a raz kiepsko...

Reset kompa byl robiony, kody blyskowe sprawdzone. Jakies sugestie?

Jaka instalka?? Jak II generacji to musisz miec emulatorki (czy komputerki jak to inni nazywaja).Jak niemasz to tak bedzie sie robilo.

Sprawdz jakie cisnienie daje pompa paliwa.

Co do emulatora, to jest tam sterownik bingo S, ponadto jak go wypne z instalki nie ma efektow.

Co do pompy paliwa, sadzisz, ze moze dawac taki efekt? Zawsze mi sie wydawalo, ze gdyby pompa szalala, to samochod nie wkrecalby sie na obroty. We wtorek postaram sie sprawdzic to cisnienie, jakie powinno byc prawidlowe?

Nie wiem dokladnie ,ale u mnie bylo tak,ze jak juz go bujnalem np na jedynce i do konca to po zmianie na II -ke znowu zmulony i po pewnym czasie (gaz caly czas w deche) znowu pociagnal.Mialem waz miedzy pompa ,a wyjsciem ze zbiornika luzny i paliwo w zbiorniku sie przelewalo.

Rzeczywiscie, u mnie jest podobnie, tez muli go, gaz caly czas w deche, pozniej jest ok. Zeby wyjac pompe trzeba bak zdejmowac?

Ostatnio mam tez problem z odpaleniem, niewazne, czy cieplo czy zimno. Objawia sie to tak, ze rozrrusznik kreci jak glupi, a auto nie odpala - nie ma iskry. Kilka razy przekrece kluczyk i jest ok. Obstawiam czujnik polozenia walu, dokladnie kable doprowadzajace, bo czujnik byl wymieniony...

tak.. żeby wyjąć pompę trzeba opuścić bak.

Zbiornika nie wyjmuj tylko jedz do mechanika na sprawdzenie manometrem pompy i juz.

Cytat:
Zbiornika nie wyjmuj tylko jedz do mechanika na sprawdzenie manometrem pompy i juz.

Oczywiscie, ze nie bede tego wyjmowal i tak nie mam gdzie tego zrobic. Dziwi mnie tylko, ze jak samochod jest zimny, to szarpania nie ma, dopiero jak sie nagrzeje to masakra... Ale jak napisalem jutro podjade pomierzyc pompe