MotoNews.pl
2 Co sądzicie o uszlachetniaczach paliwa? (128618/0) - PT

Co sądzicie o uszlachetniaczach paliwa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio wpadł mi w ręce taki specyfik: http://www.xeramic.pl/show.php?idprod=95&idkat1=4&idkat2=25&level=3
Piszą tam, że jest to "Wysokiej jakości środek czyszczący układ paliwowy samochodów zasilanych LPG." i takie tam... Ciekawi mnie, czy ktoś używał tego wynalazku i jakie ma o nim opinie.
Pozdrawiam Wszystkich

Osobiście uważam, że wtryski to się przemyją jak raz na jakiś czas zrobisz kilkadziesiąt km na benie i odpalasz auto też na benzynie. Natomiast takie specyfiki mają rację bytu jeśli chodzi o związanie wody w zbiorniku paliwa. Wiadomo, że jak się jeździ z minimalną ilością paliwa to w zbiorniku skrapla się woda, która potem tam zalega i pogarsza własności paliwa, nie mówiąc o tym, że jak się dostanie do przewodów i zamarznie to... . Co do tej mocy, osiągów i spalania to jeśli już, to w bardzo minimalnym stopniu ma to jakiś tam wpływ.
Ja po prostu dolewam dwa razy w ciągu zimy jakiś tam dodatek polskiej produkcji za 9 zł, niestety nie pamiętam nazwy, produkcji Organiki i mniej więcej w środku zimy przejeżdżam na benie ok. 50 km. Nie wspominając o odpalaniu na benie.

A ja kupiłem dziś STP czarna butelka.Zamierzam to wlać do baku no i zobaczymy.

Witam.
Ten środek XERAMIX jest bardzo dobry w ogóle od czasu do czasu wlewać do naszego paliwa. Nie tylko do aut zasilanych gazem.
Takze b.d. środkiem jest dodatek do paliwa firmy MOTUL ale to dostaniecie tylko u dystrybutora olejów firmy MOTUL. dolewaja go do beny rajdowcy.

MOTUL-środek dobry i polecany.
Warto kupić i dolać do paliwa tym bardziej że często nie wiemy jakie paliwo serwują nam na stacjach benzynowych.