Zamek Bagaznika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Mam problem z zamkiem klapy bagażnika w e-36 coupe Otóż nie moge go zamknac na poczatku myslalem ze to resztki lodu pozostajace w szczelinach powoduje to ,ze nie moge go zamknac ale po oczyszczeniu okazalo sie ze to nie to!Po prostu zamek nie catrzaskiwal sie na tym metalowym "cypelku" wewnatrz bagaznika.Jak go chcialem przekrecic ta ruchoma czesc to przeskoczyla tak jakby przy zamykaniu bagaznika i juz nie odskoczyla!Teraz nie wiem czy wystarczy samo spryskanie jakims WD40 czy to cos innego bedzie Pomocy-przeciez nie zostawie otwartego bagaznika

hi

proponuje wyciagnoc mechnizm zamykania i wtedy dokladnie zobaczyc co sie dzieje,

u siebie w e-30 coupe po wlozeniu kluczyka nie moglem go przekrecic i zaknac bagaznika

rozkrecilem zamek, pojechalem do kolesia co dorabia klucze, i dorobil mi klucz do wkladki (w/g niego strasznie umeczona za niedlugo bedzie konieczna wymiana na nowa lub mniej zuzyta)

Rozumiem, Ze po zaskoczeniu zamka próbowałeś go otworzyć tak jak się normalnie otwiera bagażnik i nic.
Najlepiej użyj rozmrażacza, albo zagrzej i wysusz zamek w garażu.
Potem wd 40. A na spokojnie kiedyś przesmaruj zamek czymś właściwym do zamków.
Z wymianą bym się nie spieszył, to w końcu BMW.

Ale nie o to chodzi ze nie moge zamknac zamka.Po prostu nie moge zamknac klapy bagaznika ten zatrzask z zamka po prostu jest w takiej pozycji jakby zamknal zamek ale przy otwartej klapie takze w nocy moja Bejca sie wietrzyla a przynajmniej bagaznik zalapal swiezego powietrza

wykrec mechanizm zamka i zobacz co sie zacielo,

rozbierz co sie da na czesci pierwsze, moze sie cos zacielo i tyle

pozdrawiam

Humorek mi sie poprawil!Znalazlem przyczyne okazalo sie ze mechanizm zamykania klapy sie troszke wykrzywil i nie nachodzil na zatrzask tak jak powinien ale dzieki za pomoc!