MotoNews.pl
4 Prosba o pomoc z instrukcja obsługi do E36 (128147/0) - PT

Prosba o pomoc z instrukcja obsługi do E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam taką sprawę, którą już poruszałem na jednym z postów. Prawdopodobnie w mojej 318 IS '92 padła mi sonda lambda ( przynajmniej to mi powiedzieli w serwisie boscha, że nie działa prawidłowo) i przez to autko mi pali benzyny kosmicznie ok 15l /100 km Pb95 przy oszczednej jeździe w mieście , ale o tym to juz pisalem. Teraz sprawa jest taka ktoś napisał mi, że uszkodzenie sondy powinno byc pokazane przez kontrolke na tablicy, żadna mi sie nie świeci a najważniejsze mam niemiecką instrukcję i NI CHUJA nic nie kumam co tam piszą w oznaczeniu kontrolek. Dlatego wielka prośba jeżeli ktoś moze podesłać mi na maila lub dać jakiegoś linka do polskiej wersji instrukcji do E36 (np moga być zdjęcia z cyfraka) bo chodzi głównie o strony w kontrolkami na tablicy i opisami kontrolek. Moj maila to bodziotx@o2.pl . Z góry dzieki. Pozdro

Cytat:
2005-12-17 19:31:53, bodziotx pisze:
Witam. Mam taką sprawę, którą już poruszałem na jednym z postów. Prawdopodobnie w mojej 318 IS '92 padła mi sonda lambda ( przynajmniej to mi powiedzieli w serwisie boscha, że nie działa prawidłowo) i przez to autko mi pali benzyny kosmicznie ok 15l /100 km Pb95 przy oszczednej jeździe w mieście , ale o tym to juz pisalem. Teraz sprawa jest taka ktoś napisał mi, że uszkodzenie sondy powinno byc pokazane przez kontrolke na tablicy, żadna mi sie nie świeci a najważniejsze mam niemiecką instrukcję i NI CHUJA nic nie kumam co tam piszą w oznaczeniu kontrolek. Dlatego wielka prośba jeżeli ktoś moze podesłać mi na maila lub dać jakiegoś linka do polskiej wersji instrukcji do E36 (np moga być zdjęcia z cyfraka) bo chodzi głównie o strony w kontrolkami na tablicy i opisami kontrolek. Moj maila to bodziotx@o2.pl . Z góry dzieki. Pozdro

z tego co wiem to nie ma kontrolki od sondy lambda, jest jedynoe od wtrysku uszkodzonego ale to w dieslach. moze na komputerze pokladowym wyswietla blad sondy tak jak wiele innych;] ale jak go nie masz to sie nie dowiesz ;]

Cytat:
2005-12-17 20:34:55, tolo84 pisze:
z tego co wiem to nie ma kontrolki od sondy lambda, jest jedynoe od wtrysku uszkodzonego ale to w dieslach. moze na komputerze pokladowym wyswietla blad sondy tak jak wiele innych;] ale jak go nie masz to sie nie dowiesz ;]

No nie mam kompa. A moj PC nie chce sie połączyć Jeśli ma ktoś możliwość z ta instrukcja polskojezyczna to pliiz.

[ wiadomość edytowana przez: bodziotx dnia 2005-12-17 21:17:33 ]

Cytat:
2005-12-17 21:16:57, bodziotx pisze:
No nie mam kompa. A moj PC nie chce sie połączyć Jeśli ma ktoś możliwość z ta instrukcja polskojezyczna to pliiz. [ wiadomość edytowana przez: bodziotx dnia 2005-12-17 21:17:33 ]

jak nie ma takiej kontrolki to i polska instrukcja ci nie pomoze! a jak juz tak bardzo chcesz ja miec to kup w salonie bmw...

ale chyba nie ma żadnej instr po polskiemu? wszystko to improwizacja i tłumaczenia wyrywkwe z niemca

Chyba trzeba się zgodzić z e36kompakt; można oczywiście kupić coś w ASO, ale lepszym kompendium wiedzy są chyba fora i inne stronki.
Spróbój ocenić po objawach czy to to co piszesz.

Dojcz yst niśt szwer, ale jak ci bardziej pasuje po angielsku, to wpisz w wyszukiwarke eMule "bmwauto Bmw 3 Series Service Manual". Obejmuje roczniki 92-98 i wszystkie wersje oprócz 1.6 i ma 92.6MB. Zresztą dzięki temu programikowi możesz znaleźć inne ciekawe rzeczy (legalne kopie domowe oczywiście ). Możliwe że ktoś się zlitował i będzie coś po naszemu

Nie ma w E-36 kontrolki źle działającej sondy lambda, na wyświetlaczu komputera też nie pojawia się żadna informacja.
Mam komputer i między innymi miałem niedawno walniętą sondę także, aż takich dokładnych diagnoz nie ma na poziomie pokładowym.

Cytat:
2005-12-18 10:09:16, e36kompakt pisze:
ale chyba nie ma żadnej instr po polskiemu? wszystko to improwizacja i tłumaczenia wyrywkwe z niemca

oryginaona polska instrukcja to twoim zdaniem improwizacja i wyrywkowe tlumaczenie z niemieckiego???. daj spokoj...

czytalem instrukcje polska instrukcje od e34 i jak wszystko jest jasno napisane i nie wyrywkowo a mam do czego porownac bo mam oryginal niemeicki instrukcji od e36