Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() RWicik Chevrolet Lacetti WA, PL | 2003-01-28 10:34:41 Wilgoć? |
Gomall Vauxhall Omega West Lothian | 2003-01-28 11:09:31 Tak by to wyglądało ale co z tym zrobić ? |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-01-28 11:37:28 Czasem włącznik świateł stop nie kontaktuje i trzeba go wymienić lub rozebrać. Nie wiem czy jest pod pedałem czy w innym miejscu. Kiedyś mi robili TECH'a i wskazał, że jest uszkodzony właśnie włącznik świateł stop. Nie wymieniłem go bo usterka się nie powtórzyła.
Ale mogą być inne przyczyny mniej banalne. Narazie proponuję sprawdzić włącznik pozdro 3 |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-01-28 11:49:17 Sprawdź przekaźnik - np. zamień na chwilę z kimś.
Pzdr. |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-01-28 19:08:57 gomall mogę ci odpowiedzieć na 100%
masz spaloną żarówkę stopu z tyłu jeżeli spali się druga to komp zblokuje ABS do końca a wtedy tylko serwis ratuje bo trzeba resetować komp. właśnie to przeszedłem więc wiem to dokładnie pozd. ![]() |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2003-01-28 23:59:29 Ja miałem spaloną żarówkę stop i nic się nie działo z ABS, ani kontrolkami. Poza tym na wyświetlaczu pojawia się informacja o spalonej żarówce. |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-01-29 09:40:00
Uszkodzony (źle działający) wyłącznik stop (lub inny element elektroniki ABS) podaje do komputera informację o błędach (uszkodzeniach). Po czym to komputer decyduje o tym czy ABS ma działać czy nie.
U mnie też się nic nie działo z ABS przy spalonej żarówce. Miałem tylko komunikat na kompie. pozdro 3 |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-01-29 23:00:33 panowie mondrale tydzień temu zapalała mi się co jakiś czas właśnie kontrolka ABS po kilku minutach gasła aż wreszcie zapaliła się na stałe i ABS przestał działać.
po wizycie w serwisie opla pan stwierdził że miałem spalone obie żarówki stopu więc komp odczytał to jako błąd w systemie i żeby nie uszkodzić sterownika ABS-u poprostu go wyłączył. ponoć tak to ma działać. w każdym razie po wymianie żarówek i wykasowaniu błędu z kompa ABS działa. pozd. ![]() |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2003-01-30 09:44:06 Jeśli to żarówki to naprawa nie powinna być zbyt droga ![]() |
Gomall Vauxhall Omega West Lothian | 2003-01-30 11:22:41 Żarówki są OK, bardziej prawdopodobne wydaje mi się uszkodzenie włącznika stopów. |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-02-02 18:20:24 Witam
Miałem podobną sytuację choć w Omedze A ale przyczyną było przerwy w złączu tylnego lewego czujnika no i brak hermetyczności tego złącza. Złącze oczyściłem wysuszyłem i hula bez żadnego ale. Proponuję sprawdzić wszystkie złącza czujników ni i przekaźnik czy styki ma czyste. Pozdrawiam |
drzewik miedzyzdroje | 2005-12-16 10:57:50 witam ja mialem podobnie z tym że żarówki mialem dobre a lampka od abs sie paliła no i oczywiscie brak ABS-ów, w komorze silnika, przy szybie od strony kierowcy jest moduł przekażnik abs (tak to sie chyba nazywa, )pod plastikowaą klapka (omka 2,4 ne) i jeszcze jakis drugi nie wiem od czego, wyciągnąłem oba przedmuchalem gniazda owych modółów wcisnąłem stnowczo moduły każdy w swoje miejsce i co lampka zgasła krótki test po podwórku i działa (możę przyjacielu masz zasniedziale gniazda od modułów tak jak u mnie)
u mnie pomogło i oby tobie tez wyszlo. pozdrawiam ![]() |
![]() afx Omega B 2.5 TD Częstochowa | 2005-12-19 02:24:54 Zadziwiajaco zamotane odpowiedzi. Przyznam, ze mialem spalona zarowke (Bremslicht) i z ABS-em bylo wszystko ok. Co do wlacznika (automatu) stopu to tez przez to przechodzilem. Pewnego dnia sie zepsul i nie dzialaly swiatelka stopu, a ABS jak ABS smyral mnie pedalem po stopie. Zadna kontrolka sie nie swiecila. Dodam, ze automat pasowal od BMW i bardzo ciezko go zdemontowac. ![]() Pozdrawiam. |