MotoNews.pl
4 JAk oczyści układ chlodzenia z oleju ?? (128236/0) - PT

JAk oczyści układ chlodzenia z oleju ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyzej... pekla mi glowica olej dostal sie do wody i sie scioł. Powstala tak masa... teraz po zlozeniu wszytskiego musze to jakos oczyscic chlodnice i weze przemylem i sa czysciutkie teraz zostal tylko blok nagrzewnica jest jakis srodek do tego czy cos ??? Jak to zrobic ???

użyj czegoś wiążącego np proszku do prania lub płynu do mycia naczyń

ale w jaki sposob mam to myc wlac do wody i tak jezdzic ??? Czy jak ??

no dzisiaj byłem w legnicy i bardzo mi sie podobała cena benzyny bo wiesz u nas są sami bogaci i dlatego benzyna jest o 60gr droższa niż u was a płyn wlej po jakimś czasie wylej i znowu wlej aż będziesz miał klarowny płyn

Cytat:
2005-12-18 13:40:16, ArturLegnica pisze:
jak wyzej... pekla mi glowica

w tej idealnej 525 ze skorami co ja chciales sprzedac za 7000zl ??

no niestety pekla, ale zrobiona juz glowca nowa po planowaniu, dotarciu zaworkow, nowe uszczelniacze, sprawdzona na szczelonosc na zimno i goraca. Wiesz to ze autko bylo w idealnym stanie nie znaczy z glowcia nie moze peknac, pewnie zle odpowietrzylem uklad . jestem troszke po kosztach, ale trudno z reszto nie o to chodzi w tym poscie... Tolo moze wiesz jak pozbyc sie majonezu z ukl. chlodzenia ?

Cytat:
2005-12-19 16:50:35, ArturLegnica pisze:
Tolo moze wiesz jak pozbyc sie majonezu z ukl. chlodzenia ?

Przeciez Hz10 ci napisał...

A Cilit BANG sie nadaje ??

Siemka koles istnieje taki srodek jak detersil ja to wlewałem do układu i zagrzalem auto poczym ten cały syf zlałem ,i drogi raz ta sama procedura ,poczym przelałem goraca woda i miałem juz uklad czysty .kolesiowi z trzy razy pekla bo zle odpowietrzali.
.

a gdzie to kupic ???

Cytat:
2005-12-20 22:22:34, ArturLegnica pisze:
a gdzie to kupic ???

np TU ale pewnie w wiekszosci motoryzacyjnych tez bedzie !!

Detersil zdecydowanie, to najlepszy sposób.

Dzieki chlopaki ... wrazie jak sie gdzies spotkamy skrzynka czegos powyzj 40% murowana