Problem z odpaleniem na mrozie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć.Co może być przyczyną że essi słabo odpala na mrozie,tzn. trzeba chwile pokręcić rozrusznikiem.Tak samo jest na LPG i na benzynie.

Zawsze uważam dobre kable WN swiece akumulator i dobra regulacja gazu. Sprawdz luz zaworowy może cos z nimi i autko kiepsko pali.

A czy kable i świece mają wpływ,jak jest koło zera to zapala normalnie

mam tez ten problem, moze nie dokładnie z odpalaniem, bo odpala, ale zaraz gasnie i tak ze dwa, trzy razy. czasem tez szarpie na mrozie na benzynie zanim przelaczy na gaz, a przelacza dopiero jak jest cieply (taka instalacja) i jeszcze jedno ...
jak spadaja obroty np przy hamowaniu przed skrzyzowaniem czasami gasnie.
myslicie ze regulacja gazu i wymiana filtra pomoze?
swiece nowe, przewody tez w porzadku,
doradzcie cos

U kolegi Mar 73 podejrzewam że to silnik 13i ohc na jednopunktowym wtrysku ale suseł28 jaki masz silnik jednopunkt czy endura wielopunkt wtrysk tam dochodzą problemy z silniczkiem krokowym możliwe ze przepływomierz o ile jest w tym silniku nie jestem pewny

Mój silnik to jeszcze gaźnikowy,ale jaki ma to wpływ?

Mar miałem gaznikowca 1.3 palił na dotyk na gazie i benzin w zime w 2 lata zrobiłem 150 000km bez awarii złoty silnik był ale zawsze regulowałem zaworki co 10 000km i sprawdzałem szczelnosci wężyków itd i regulacja na analizatorze spalin . Ja swego zapalałem tak na gazie lekko ssanie wyciągłem i bez dotykania gazu i palił na tyk

Dzieki,regulacje zaworów musze koniecznie zrobic a z tmi wężykami co miałes na myśli?

Poprostu może gdzieś lewe powietrze łapie i uboga mieszanka jak zimny trudno ma zapalić

ja jak mniałem ten problem to musiałem wymienic kable i odrazu jak ręką odjąć

W takim razie wymieniam kable + regulacja zaworów i zobaczymy.Jak sprawdzic czy nie łapie lewego powietrza?

najprościel kable sprawdzic jak jest ciemno mache podnosisz i odpalasz patrzysz, na kable czy nie ma przebicia