Wzmacniacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

witam wszystkich

mam pytanie jak podłaczyc wzmacniacz,podłaczylem do akumulatora plus minus do masy i nic nie załacza sie mam wolne jeszcze jedno miejsce do podłaczenia ale nie wiem gdzie to podłaczyc

z radia zasilanie na antene inaczej wzmak nie odpali

dokładnie tak, wzmacniacz musi wiedzieć kiedy ma działać bo inaczej po nacy stan aku był by zerowy

Cytat:
2006-02-04 20:07:10, dadas11 pisze:
witam wszystkich mam pytanie jak podłaczyc wzmacniacz,podłaczylem do akumulatora plus minus do masy i nic nie załacza sie mam wolne jeszcze jedno miejsce do podłaczenia ale nie wiem gdzie to podłaczyc

to dodatkowe wolne miejsce to właśnie "włącznik" wzmaka - dasz tam zasilanie to odpali. koledzy dają pod antenę - ok, osobiście wybieram sterowanie z radia z dodatkowym włącznikiem - daje komfort, sam decydujesz czy wzmak ma dawać czadu czy wystarczy moc z radia - nie zawsze chcemy mieć "maxpower" pamiętaj o bezpieczniku dla wzmaka na zasilaniu 15-30cm za akku.
pozdro

mam wszystko
kabel zasilajacy jest taki gruby z bezpiecznikiem mam jeczsze pytanie
mam cincze podłaczone do do wzmaka sa dwie koncowki i taki cieniutki kabelek w tych cinczach gdzie go podłaczyc

to cieniutkie zazwyczaj stosuje się właśnie do sterowania wzmakiem - z chwilą gdy podłączysz i pod radio i pod "to wolne miejsce" na wzmaku. włączysz radio - odpalisz wzmak itd.

w niektórych sprezetach jest dodatowe sterowanie wzmacniaczem orpócz elektr anteny wiem ze przy Kenwoodzie lub Clarine to kabel w kolorze niebiesko białym.
pozdrawiam
miłych odsłuchów

w niektórych sprezetach jest dodatowe sterowanie wzmacniaczem orpócz elektr anteny wiem ze przy Kenwoodzie lub Clarine to kabel w kolorze niebiesko białym.
pozdrawiam
miłych odsłuchów

to znaczy ze jak mam clariona to musze poszukac kabelka od sterowania wzmaka a nie podłączac do kabelka od anteny

dzieki wszystkim juz podłaczone i chula jak nalezy bez waszej pomocy było by ciezko