Przekładka silnika x20xev z vectry do omegi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kończy mi sie silnik w omedze B x20xev i szukajac natknelem sie na takie zagadnienie zeby załozyc silnik z vectry 2.0 16v. Gościu na szrocie powiedział że sątakie same tylko bagnet od oleju bede miał z drugiej strony czy cos takiego. chce oczywiscie kupić goły silnik bez osprzętu. czy blok jest taki sam? czy nie bedzie problemu z podpieciem jakiś czujników? mechanik cos mówił o jakiś "łapach" czy sa takie same?(vectra ma silnik w poprzek a omega wzdłuż)

[ wiadomość edytowana przez: maristez dnia 2005-12-15 21:59:12 ]

Napisz za ile ci proponuje ten silnik, może u mnie taniej kupisz.

witam
łapy są inne, ale jeżeli chcesz "goły"silnik to możesz przełożyć łapy ze starego silnika (blok i wszystkie otwory w nim są identyczne).
pozdrawiam
ILKU

Cytat:
2005-12-15 22:00:34, Mariosomegos pisze:
Napisz za ile ci proponuje ten silnik, może u mnie taniej kupisz.

jak napisalem to nosze sie z zamiarem wymiany. za goly silnik gosciu z wroclawia od omy chce 2000 zł a od vectry 1800 zł. w sumie znalazłem niedaleko goscia który ma przywieść nie całkiem goły za 1300 i w sumie mysle ze to jest o normalnie za goły trzeba zapłacić od 1500-2000 a za uzbdobra cena rojony od 2500 do 4000 zł z tego co sie dowiedziałem.dochodzi tu jeszcze kwestia stanu i gwarancji. stanu sie nie okresli np mój z zewnątrz jest piekny ale był przegrzany i ma blokdo wymiany. pozdrawiam

Ja gołe sprzedaje od 1300 zł do 1500 zł z przebiegiem około 100-150 tyś.

W silniku od Vectry,nie bedzie łożyska igiełkowego w czopie wału korbowego w które wchodzi wałek sprzęglowy.
Miarka jest w tym samym miejscu.

A ja mam blok X20XEV z wałem za 500zł. (98r.z wałkami wyrównoważającymi)

witam
te wałki to zaj...ta sprawa. W vectrze ktorą mialem,na wolnych obrotach nie mozna bylo nawet wyczuc czy silnik pracuje. Absolutnie żadnych wibracji. Calkiem niezle to wykumali.
pozdro

Cytat:
2005-12-20 17:51:41, ilku pisze:
witam te wałki to zaj...ta sprawa. W vectrze ktorą mialem,na wolnych obrotach nie mozna bylo nawet wyczuc czy silnik pracuje. Absolutnie żadnych wibracji. Calkiem niezle to wykumali. pozdro

nie kumam do czego zmierzasz ... to ze co mam se założyc z tymi wałkami?

Cytat:
2005-12-20 17:51:41, ilku pisze:
witam te wałki to zaj...ta sprawa. W vectrze ktorą mialem,na wolnych obrotach nie mozna bylo nawet wyczuc czy silnik pracuje. Absolutnie żadnych wibracji. Calkiem niezle to wykumali. pozdro

Oni tego nie wykumali ,tylko zgapili od japońców

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-12-20 18:40:03 ]