Ogrzewanie tylnej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie: czy ogrzewaniem tylnej szyby w MKVII steruje jakiś przekaźnik. Nie działa ogrzewanie, ścieżki na szybie są ok., bezpiecznik też, kontrolka na desce świeci. Pozdrawiam.

tak przekaznik chyba r5, w kazdym razie to taki duzy szary.

Podpinam sie pod watek....

Nie dziala ogrzewanie, tak jak u kolegi.. zaczalem poszukiwania od szyby.. brak napiecia wiec ide dalej po kablu, trafilem na zlaczke nad lewym nadkolem i tez brak zasilania. Sprawdzalem przekaznik chyba ok.(cyka) kontrolka sie zapala, jednak szyba dalej nie grzeje o co chodzi

ps bezpiecznik tez ok.

Zero pomysłów??

Poszukaj na schematach gdzie wychodzi kable na ogrzewanie ze skrzynki bezpieczników. Jeśli na nim także nie będzie napięcia jest duże prawdopodobieństwo, że siadał sama skrzynka (zimy lut)

Problem w tym, że nie mam schematow Mógłbyś mi podesłać?? Dzieki!

poszukaj wyszukiwarką: szyba. Podawałem schemat z opisem sprzawdzenia instalacji, ale nie pamiętam w którym wątku. Jak nie znajdziesz-to napisz na priva.

klik
mówimy oczywiście o przedniej szybie

Cytat:
2005-12-23 13:07:49, surec pisze:
klik mówimy oczywiście o przedniej szybie

chodzi mi o tylna
fajnie jakby ktos mial takie schematy skrzynki, jakie master wklejal do instrukcji montazu magicara

Cytat:
2005-12-23 13:45:16, dyras pisze:
chodzi mi o tylna fajnie jakby ktos mial takie schematy skrzynki, jakie master wklejal do instrukcji montazu magicara

tylna też jest na schemacie

tak, tylko ze moj esiol ma calkiem inne kolory kabli