Strzały

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. J
ak rano odpalilem auto to po pewnym czasie (jeszcze byl na PB i silnik byl zimny) strzelil raz oraz nie mial mocy (ja mu w gaz a on... nie wkrecal sie w obroty).
Co do cholery jest grane?
Acha- nie mam nic w srodku kata- wybebeszylem to cacko. I generalnie jezdze na LPG.
Thnx in advance

Cytat:
2005-10-19 09:43:09, Brzoza-junior pisze:
Witam. J ak rano odpalilem auto to po pewnym czasie (jeszcze byl na PB i silnik byl zimny) strzelil raz oraz nie mial mocy (ja mu w gaz a on... nie wkrecal sie w obroty). Co do cholery jest grane? Acha- nie mam nic w srodku kata- wybebeszylem to cacko. I generalnie jezdze na LPG. Thnx in advance

Jeśli strzelił w układ dolotowy to sprawdź czy nie spadła Ci rura doprowadzająca powietrze z filtra do kolektora. Jeśli nic tam nie pękło to można założyć i jechać dalej. Oczywiście sprawdź świece i kable WN.

Bylo tak
Jade strzal ("bum"), spadek mocy, ja dodaje gazu on nadal nie przyspiesza. Wreszczie sie przelamal i przyspieszyl i koniec histori. Problemw tym ze to zdarza sie czesciej- juz ze 2 razy mialem takie cacko.
Coz to jest.

ja tez stawiam na Kable wysokiego napięcia i świece. Mieliśmy z Ojcem to samo w naszych Essich. Po wymianie cisza grobowa.

Swiece wymienilem z 1000 temu a kable to.... ojciec zmienial 5000 temu. Ale oki sprawdze przewody jak bedzie cemno.

Musisz ustalić czy strzela w wydech, czy w układ dolotowy. Mi strzelał w układ dolotowy, wyciągnąłem śweczki, były tak czyściutkie, że nawet nie musiałem czyścić (szok ), ale przerwa była za duża - jakieś 1,5 mm. Nie miałem pod ręką szczelinomierza, więc ustawiłem tak na oko 0,5 mm i jak ręką odjął, a jakiego spidziora dostał.

Podobno dzieje sie tak na LPG jesli sie ma zalozona II generacje (a zakladam ze nie ma sekwencji).

Ja mam w swoim plastikowy kolektor a na gazie powinien byc metalowy. Jak nie przepala dobrze gazu moze dojsc do strzalu. Moze sie myle ale warto sprawdzic.

Chyba masz racje. Mi w ciągu 3 dni gaz strzelił 2 razy. Za 1 razem poszło w przepływomierz, a dzisiaj spadła jakaś guma przed filtrem powietrza, coś często strzela moze trzeba popatrzec na instalację WN?

Brzoza, strzelił Ci jak miałeś na PB? Jeśli tak to chyba nie jest wina inst. LPG. Tak na chłopski rozum.

Witam.
Strzelil na LPG- nadal strzela i muli sie. Mierzi mnie to bo z z rana to za duzej predkosci nie uzyskam. A i sam strzal nie jest najmilszy. Nie wiem co to. Przeowdy lekko iskrza ale tez dziwne bo w piatek iskrzyly a w sobote juz nie.
Zreszta jak by bylo cos na WN yto by na gazie cizko chodzil bo LPG jest wrazliwe na przewody.

Sorki, ale z pierwszego postu wywnioskowałem, że strzela na pb.

Skoro świece i przewody masz dobre, jak twierdzisz, to wina może leżeć po stronie instalacji LPG. Jedź do gazowników, oni znają temat od podszewki.

Zarazm zaraz.
Racja strzela na PB. Na LPg jedzie idealnie. WN iskrza sie raz a raz nie iskrza (sprawdzalem w piatek i sobote rano na wieczorem na zimnym silniku). Sorki ja niejasnosci ktore wynikly podczas tworzenia postow. Wiec co jest grane z t7ym silnikiem?/
Jakie propozycje??

Cytat:
2005-12-19 09:15:55, Brzoza-junior pisze:
Witam. Strzelil na LPG- nadal strzela i muli sie. Mierzi mnie to bo z z rana to za duzej predkosci nie uzyskam. A i sam strzal nie jest najmilszy. Nie wiem co to. Przeowdy lekko iskrza ale tez dziwne bo w piatek iskrzyly a w sobote juz nie. Zreszta jak by bylo cos na WN yto by na gazie cizko chodzil bo LPG jest wrazliwe na przewody.

Ja bym to zgłosił to na policję

pozdro

Mialem w zetecu taka historie
Strzelal przy odpalaniu lub w czasie jazdy na gazie
Wymienilem przedowy na orginnalne Motocrafty i swieczki na motocrafty przerwa 0.7 i reka odjal
Pozdrawiam

Witam
Strzały z rury przy odpalaniu. Proponuje wizytę u mechanika i ustawienie zapłonu. Tak z reguły objawia się przestawiony zapłon. Mówiąc krótko zapłon następuje za szybko, albo za wolno efektem tego jest nadmiar mieszanki w cylindrze. Pozdrawiam