| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-12-17 12:11:54 Moim zdaniem najlepiej sprawdzaja sie najzwyklejsze 'trojkaciki'.
Mniej wiecej cos w TEN desen. Poza tym warto zainwestowac w odmrazacz... Drapiac 2 cm warstwe lodu jest duza szansa na porysowanie szyby ![]() |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2005-12-17 16:20:36 Najlepsza skrobaczka, jaką miałem, była wykonana przeze mnie w systemie "zrób to sam"
1. Kupiłem swojego czasu zwykłą zmiotkę z drewnianym trzonkiem, podobną do tej 2. naciąłem jej koniec na jakieś 7 cm wgłąb 3. do szczeliny włożyłem trójkątny kawałek płyty polietylenowej gr. 3 mm (ważne, żeby poza koniec trzonka nie wystawało więcej jak 5 cm) - częć skrobiąca miała ok. 9 cm szerokości 4. umocowałem płytę w trzonku gwoździkami Wytrzymało to wszystko ok. 5 zim. Nie ma nic lepszego jak polietylen na skrobaczkę. Nie rysuje szyby bo ma dobry "poślizg", jest wytrzymały na uderzenia i zginanie, może pracować w temp. do -269°C
Poza tym taki "kombajn" ma tą zaletę, że jest na długim trzonku, więc nie jest zimno w ręce, można porządnie docisnąć do szyby bez obawy, że się złamie trzonek, a zmiotką bez problemu zamiata się cały dach. Niestety moja zmiotko-skrobaczka "odeszła" w którymś z serwisów
Jak się zawezmę, to sobie jeszcze taką zrobię
|
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-17 17:57:05 A ja dzisiaj widziałem jak jakis palantunio skrobał szyby kawałkiem szkła... a zeby było weselej, była to nófka Agila |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-17 18:03:34
Niet... zwykły cywil... kolo mieszka w bloku naprzeciw.. znam go.. pracuje na kopalni.... a ze jest lekki przygłup..to juz trudno |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2005-12-17 20:53:09
No to sobie garaż załatw i po sprawie... |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-12-17 21:47:10 ja bym polecal taka z rekawica na reke, jezeli ktos nie korzysta z rekawiczek to naprawde swietna rzecz |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-12-18 06:18:30
Blebleble... pierdu...pierdu...pierdu... do najbliższego jaki można wynająć/kupić musiałby jeździć komunikacją miejską - taki urok zamieszkiwania w centrum wsi. Andrzei - ŚWIETNY POMYSŁ!!! |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2005-12-19 11:41:18
No to jak ktoś zechce uruchomić produkcję, to muszę czym prędzej opatentować ten pomysł |
ekimm Espero Warszawa | 2005-12-21 12:44:21 Dla wszyskich co posiadaja odtwarzacze płyt CD w radiootwarzaczu najlepszą skrobaczka sa opakowanie po płytach CD - przetestowane - ale czasem pekają |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-12-21 12:47:09
Aleś miszczu wymyślił
Każdy zwykły chiński plastki (w tym ten stosowany do sprzedawanych w sklepach skrobaczek) pęknie, bo biznes się musi opłacać. Kupiłeś dziś za 2 zł, przyjdziesz za miesiąc i zapłacisz 4 zł za niby lepszy model itd. itd. |