MotoNews.pl
7 Wizyta na szrocie (128593/26) - PT

Wizyta na szrocie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wczoraj, wracajac z pracy, zajechalem do dosc znanego szrotu w okolicy Zielonej Gory. A dokladnie do Gronowa (Adamo8 - pewnie wiesz gdzie).
Pytalem o pewna czesc dla kolegi do Passata. Pozniej rozmowa zeszla na temat Espero oczywiscie. I co sie okazalo. Wlasnie kilka dni temu facet kupil dwa esparaki zeby sprzedac na czesci. Podobno nomalnie jezdzace, w pelni sprawne samochody. Cena mnie zwalila z nog - 450 EUR za sztuke. Jeden stoi w Nowej Soli, drug bedzie w Gronowie po swietach. Jak ktos czegos poszukuje to podaje namiary: Auto czesci BANACH - tel. do Nowej Soli: 068-387-20-42 i do Gronowa: 068-383-25-59.

450 eurp normalnie jacys desperaci

ciekaw jestem jak ci sie z kolesiem na szrocie gadalo...
bo generalnie to na szrotach sa ludzie którzy zawsze staraja sie wykazywac swoja wyzszoscia intelektualna nad kazdym kto tam przyszedl..

Facet byl wyjatkowo uprzejmy i mily. Zyczylbym sobie kontaktow tylko z takimi ludzmi. Jutro jade po deske do Nowej Soli. Bedzie mnie kosztowala az 70 zl. Moja jest pelna purchli i wyglada obrzydliwie.

A mnie zastanawia, w jaki sposób mozna ściągnąć takiego esperaczka na części.

Jakie trzeba załatwić papiery, i czy takowe autko może przyjechać na kołach?

Tzn. Jeśli kupiłbym takiego anglika i przyjechał nim, czy musze go zarejestrować.

Cytat:
2005-12-21 14:53:18, kisztan pisze:
A mnie zastanawia, w jaki sposób mozna ściągnąć takiego esperaczka na części. Jakie trzeba załatwić papiery, i czy takowe autko może przyjechać na kołach? Tzn. Jeśli kupiłbym takiego anglika i przyjechał nim, czy musze go zarejestrować.

jak przywieziesz na lawecie..albo w taki sposob ze cie nikt nie dorwie..rozbierzesz na podworku to nikt ci nic nie zrobi..bo..nikt sie nie dowie przeciez nie ma chyba odprawy celnej..egzekucja wszystkich oplat odbywa sie przy probie rejestracji pojazdu..hmm no chyba ze sie myle

Cytat:
2005-12-21 14:53:18, kisztan pisze:
A mnie zastanawia, w jaki sposób mozna ściągnąć takiego esperaczka na części. Jakie trzeba załatwić papiery, i czy takowe autko może przyjechać na kołach? Tzn. Jeśli kupiłbym takiego anglika i przyjechał nim, czy musze go zarejestrować.

Nawet jeżeli przyjedziesz na kołach (np z niemiec na celnych tablicach) to po minięciu terminu tablic nie możesz poruszać się tym pojazdem po polskich drogach a rozbierać możesz go do woli. Nikt nie może Cię zmusić do rejestracji tego pojazdu.