MotoNews.pl

Dziwny problem z akumulatorem oraz odpalaniem na zimnymf126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O my gad jak dawno mnie tu nie było

zanim postanowiłem założyć ten temat oczywiście przeczytałem wszystko na temat akumulatorów oraz odpalania silnika z rana

jakiś miesiąc temu rozładował mi się doszczętnie akum. naładowałem go i za kilka dni na stacji benzynowej pod domem to samo....ale siara musiałem pchać malca...lecz mimo że był doszczętnie rozładowany akumulator z 2jki odpalał ale nie szło go zapalić z kluczyka...wymieniłem pasek klinowy oraz naładowałem przez 15h akumulator i jak na razie jeźdże ale tylko i wyłącznie z rana mam problem z odpaleniem kręci kręci kręci ale nie może zaskoczyć....chyba dopiero za 5tym razem zapala.....nie wiem o jest...czy akumulator kończy swój żywot czy co???może najlepiej zacząć od wizyty u elektryka???

czy za takie ceregiele może odpowiadać altek???(zaznaczam że tylko rano nie mogę odpalić??)

wielkie dzięki za pomoc

odwiedz elektryka najpierw , niech ci sprawdzi ladowanie i jak aku trzyma, czesto zwykli mechanicy maja przyzady do tego

miałem identyczne problemy prawie

miałem nowy akumulator krecił krecił krecił ale za nc niechciał odpalac własnie tylko rano po południu albo wieczorem było bez problemu

naszło mnie cos zeby wymienic kable WN chociaz obiawy były dziwne bo jezeli to by miały byc kable to nigdy nie powinien chciec palic

no ale jednak to były kable

okazało sie ze mam du dupy z ładowaniem oraz niedoładowany aku...wiec od czego zacząć szczotki----ogólnie altek?kable WN nowe

sprawdz te szczotki, jesli masz mozliwosc sprawdzenia ladowania to zrob

pozycz od jakiegos znajomego cewke i zobacz czy bedzie lepiej odpalal, u mnie wymiana cewki byla konieczna zeby ladnie odpalal

A o tym to juz jest sporo w wyszukiwarce. Ogolnie zacznij od kabla altek->rozrusznik i rozrusznik->akumulator. Potem szczotki. Jesli to wszystko jest cacy to pogrzeb w wyszukiwarce, pisza tam co dalej (Krzemowy sie w ktoryms topicu dosc szczegolowo wypowiedzial na ten temat).