| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SlawekLca BMW E30 Legnica | 2005-11-29 23:04:10 Czesc jestem włascicielem swojej wymarzonej bawarki od miesiaca zaczynalem od gofla 2 i po zamianie dalej niemoge wyjsc z podziwu ale dosc juz owijania , ciekawi mnie od jakich modyfikacji silnika najlepiej zacząć ile to bedzie kosztowac i gdzie bedą umieli mi to zrobi w maire przyzwoitej cenie i jakie daja najleszpe efekty , slyszalem o ze polerka kanałow + wieksza pompa paliwa, daje znacznie lepsze osiagi, ale czy po takim zabiegu wrzucenie np chipa nierozlegluje mi tego czy bede musial chip odpowiednio dostroic... oraz jesli chcem modyfikowac a nie wyminiac na inny silnik ... co musze wyminic(czy np skrzynia biegow da rade to obsluzyc) z gory dzieki za pomoc a w razie czego dzieki za przekierownai mnei do fachwoej literatory |
draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2005-11-30 12:49:52 wiesz co musisz zmienic samochód kup se 750 i i nic nie bedziesz musiał modyfikowac bmw to nie fiat 126p |
SlawekLca BMW E30 Legnica | 2005-11-30 18:34:40 silnik 2.0i rok 1989 niezagazowana |
SlawekLca BMW E30 Legnica | 2005-11-30 19:01:20
nie "kupie se" bo jak dla mnie puki co to za duzy,zresztą jak nieumiesz odpowiedziec na moj post to niewiem poco sie wymadrzasz ![]() |
Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-12-04 16:26:58 Po pierwsze żeby sie brać za jakieś modyfikacje to trzeba by zrobić najpierw kapitalke aby mieć większą pewność że silnik wytrzyma.
Na przykładach Alpiny, przy standardowej przeróbce typu GT (+ 10 - 15%) wymieniane były także tłoki i korbowody na kute odpowiedniki. Według mnie Najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o cene do przyrostu mocy jest kompresor. Przyrost mocy i momentu obrotowego jest praktycznie od około 1700 RPM do końca. Przy mechanicznych przeróbkach moc i moment obrotowy jest większy na średnich i wysokich obrotach. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-12-04 17:13:49
albo ty sciemniasz albo kolega ci nasciemnial bo w corrado nie bylo silnika z turbo o mocy ponad 200KM. byl jedynie 1,8 ze sprezarka g60 z moca 160KM |
Zaba73 Zabrze | 2005-12-04 18:41:24 po jakiego diabła wsadzać do corrado turbinę skoro tam jest sprężarka mechaniczna |
SlawekLca BMW E30 Legnica | 2005-12-04 19:13:36 Jesli chodzi o turbo to byla by to ostatnia rzecz jaką bym tam wsadzil, bo w koncu silnik i tak pod turbo trzeba przygotowac (a ze auto ma ponad 280 tys) to byl by to obiwazek ,co do przebiegu to jestem pewniak ze niebyl cofany a tak na dobra sprawe to trudno znalezc mniej niz 250 a ze r6 to jeszcze dlugo pojezdzi przynajmniej mam nadzieje , niejest zmulona, zewnetrznie i wewnetrznie w dobrym stanie dlatego chcialbym spurbowac cos z neij troche wiecej wykrzesac, prosze tylko niepiszcie nic o wymianie silnika...ale co zrobic w nim zeby chociarz dobic do 150km a jakby bylo i wiecej to niepoagardze postami |
SlawekLca BMW E30 Legnica | 2005-12-04 19:16:52 a jesli chodzi o te corrado to jesli ono bylo na zlocie na lotnisku we wrzesniu to pewnie ze ma 200km scigalo sie nieraz i dalo popis ... a jesli to nawet nie te... to i tak 200km w corrado jest do wyciagniecia |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-12-04 21:26:52
jakbys pomyslal to bys napisal precyzyjniej czy to corrado z oryginalnym silnikiem PG 1,8G60 czy ma wsadzony nowy silnik AEB 1,8T np z audi a3. w tym temacie mowimy o starym silniku ktory ma byc wzmocniony a ty napsiales ze corrado ma silnik 1,8 turbo co by wskazywalo na to ze nie ma oryginalnego silnika z duzym przebiegiem. chyba ze poprostu nie odrozniasz g60 od zwyklej turbiny [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-12-04 21:32:42 ] |
ArturLegnica BMW 525i E-34 Legnica | 2005-12-04 22:34:25 slawek to jest to corrado o ktorym myslisz ![]() |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-12-05 08:34:00 ehh już raz to wklejeałem ale co tam może nie wszytcy wiedzieki turbo w bmw jak widać w ofercie można każdego przerobić bez przerabiania silnika o conajmniej 50% mocy |
DRIVER40 BMW Friend BMW 525 Strzelce Opolskie | 2005-12-05 12:21:55 Jak byś się nieco skupił kolego Arturze z miasta,to byś doczytał w moim poście że nie ma reguły i można przejechać sporo na takim silniku.Widze że jesteś bardzo zarozumiały,można innaczej skomentować czyjś post a nie wyzywając go od wieśniaków,tym bardziej jak sie mieszka w Legnicy nie prawda ?.To co napisałem to są słowa fachowca który zajmuje się BMW.Co do mnie mieszkańca wsi,nie jestem w tej dziedzinie mistrzem ale i nie laikiem,przewozimy ciężarówkami ładunki ponadnormatywne i każde auto u nas ma jakieś modyfikacje w silniku żeby wyciągnąć troche mocy,zmieniamy turbiny i chipujemy silniki,chyba że mają duży przebieg.Mam kolege który handluje autami,u niego też wszystkie auta są po starszych osobach,księżach,adwokatach i lekarzach i to o małym przebiegu.Jestem po czterdziestce i nigdy nie przyszło by mi do głowy obrażać kogoś,bo po pierwsze mam w sobie troche pokory,po drugie rodzice mnie czegoś nauczyli (szacunku do innego człowieka) i po trzecie,nie jestem niepełnosprytny.Mimo wszystko pozdrawiam. |