Cieknie płyn chłodniczy !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie czy to możliwe żeby przy wymianie termostatu pękła jego obudowa i tędy spieprzał płyn ??????????????????????

wszystko się może zdarzyć...jak śpiewano onegdaj. Raczej uszczelka pod termostatem lub wężyk przy opasce.

węzyki są ok !
uszczelka jest tylko na termostacie (gumowa "oponka") ????
czy ma byc coś jeszcze między śrubkami

no raczej powinna byc uszczelka a jesli jej nie ma to na silicon wysokotemperaturowy i po problemie

dzięki
jak odkręciłem nie było żadnej uszczelki !!!!!!!
a auto ma 75 tysiaków tak że nie przypuszczam aby ktos tam grzebał

Ja w 1,4 miałem takie cosik.

Image Hosted by ImageShack.us

Uszczelka mogła się poprostu rozpaść i zamienić w pył, maź albo inne cholerstwo. Jest zrobiona z czegoś co przypomina paier.

dzieki podola !
w 1.6 z 99 jest tak samo ?????

jak mu wleje DYNAGEL do chłodzenia to będzie miał coś przeciwko ????

ja jeżdźe na Dyna i jakoś mu to nie szkodzi

pzdr
Czester

Cytat:
2005-12-23 15:15:54, scmar pisze:
dzieki podola ! w 1.6 z 99 jest tak samo ?????

jest całkiem inaczej....
Nie wlewaj żdnych uszczelniaczy!! Znajdź nieszczelność, bo to może okazać się coś znacznie gorszego....

no właśnie:/ ja walcze z tym problemem od dawna i wyeliminowałem 2 miejsca w których ciekło pozostalo jedno:/ tylko niemam zielonego pojęcia gdzie:/ na niżej zamieszczonej fotce zaznaczyłem gdzie z czegoś mi cieknie z czego tam może cieknac...może jest tam jakiś specyficzny przewód czy coś no niewiem ale nic z dołu tylko z jednego z tamtych kabelków i przewodów tam zamieszczonych (są tam dość cienkie przewody)

jeśli ktoś by mogł jakos pomóc to był bym bardzo wdzięczny bo zalezy mi na tej informacji

pozdrawiam i życze wszytskim wesołych świąt

te przewody o ktorych pisze pucek2509 to przewody ktore ida do nagrzewnicy i ktore przegodza przez scianke grodziowa

aaaaaha czyli można bylo by jakos sprawdzić z których dokadnie cieknie biorąc np. i wogule niewłączajac ogrzewania??? bo jeźdze teraz na ogrzewaniu non stop i dlatego to moze tak sie dzieje że tam cieknie spróbuje bez i sie zobaczy jak narazie to dzieki za podpowiedz

Cytat:
2005-12-23 14:58:32, scmar pisze:
węzyki są ok ! uszczelka jest tylko na termostacie (gumowa "oponka") ???? czy ma byc coś jeszcze między śrubkami

W tym roczniku jest tylko taki U-ring na obrzeżu samego termostatu. NIE MA żadnej uszczelki dodatkowej. Pomijam tą pomiedzy obudową termostatu a głowicą(o ile tam jakaś jest-nie wiem, bo tam nie rozbierałem).
Cytat:
2005-12-23 21:29:56, pucek2509 pisze:
aaaaaha czyli można bylo by jakos sprawdzić z których dokadnie cieknie biorąc np. i wogule niewłączajac ogrzewania??? bo jeźdze teraz na ogrzewaniu non stop i dlatego to moze tak sie dzieje że tam cieknie spróbuje bez i sie zobaczy jak narazie to dzieki za podpowiedz

W tym roczniku płyn chłodniczy zawsze krży prze nagrzewnice, wszystko jedno, czy masz właczone ogrzewanie, czy nie. W lato tez krąży, ZAWSZE krąży przez nagrzewnice.