Zagłówki na tylnych fotelach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć
W mojej Omie nie ma zagłówków na tylnych fotelach, a zdecydowanie mi ich brakuje.
Czy można coś takiego dorobić (dziury na zagłówki?) czy jednak trzeba wymieniać oparcia???
Jeśli ktoś wie to proszę się odezwać, będę wdzięczny.
cześć

[ wiadomość edytowana przez: yvo dnia 2005-10-10 13:27:48 ]

Witam!

Mam dokładnie ten sam problem.
Niedawno rozmawiałem z człowiekiem który "robi w zagłówkach" a dokładnie w fotelach samochodowych.
Podobno trzeba zdjąć poszycie i sprawdzić, czy są przewidziane jakieś mocowania (tulejki) pod zagłówki. Dla ograniczenia kosztów produkcji firmy "klepią" tylko jeden rodzaj szkieletów na fotele i potem albo montują zagłówki albo nie. Tak więc jest szansa, że fotele mają odpowiednie mocowania i będzie się dało je zamontować. Ja jestem jeszcze przed sprawdzeniem tego (brak czasu ), ale jak się wreszcie do tego zabiorę to dam znać jak mi poszło.

w sedanie dziuery na zagłówki sa w tylnej połce

Cytat:
w sedanie dziuery na zagłówki sa w tylnej połce

No tak, ale my piszemy o "kombikach" a tam nie ma półki

Witam, u mnie też nie ma ale sprawdziłem i można je tam założyć, taki sam zestaw jak na przodzie.
pozdro- bo-dek

Sprawdziłem - są otwory!!!
A prowadnice i blokada?
Jeśli ktoś wie jak to się robi, to będę wdzięczny za radę.

[ wiadomość edytowana przez: yvo dnia 2005-10-11 14:29:19 ]

Cytat:
2005-10-11 14:15:53, yvo pisze:
Sprawdziłem - są otwory!!! A prowadnice i blokada? Jeśli ktoś wie jak to się robi, to będę wdzięczny za radę. [ wiadomość edytowana przez: yvo dnia 2005-10-11 14:29:19 ]

Wytarczy wizyta na najbliższym szrocie. Mój sąsiad też nie miał zagłówków a wymacał prowadnice, potem tylko nagrzaną lutownicą zrobił dziurki w poszyciu foteli i zasadził zakupione na szrocie blokady i zagłówki. I eto wsio

Witam.
Jako, że to mój pierwszy raz na forum - z góry big sorry za ew.spam.
czy już ktoś z Was praktyce założył zagłówki na tył (mam sedana'91r) i chętnie skorzystam z podpowiedzi czy były niespodziewane problemy. Podchodzę do tego tematu z pewnym dystansem, bo byłaby to pierwsza przeróbka w moim maleństwie - jak na razie jest dziewicza - taka jak w dniu gdy zjechała z taśmy

pozdrufki - Piotrek

A nie łaska zajzeć do kategoei sprzedam/kupie
Napiszcie do Mariosomegos on ma sporo omeg do rozbiórki podejrzewam że ma prowadnice i zagłówki

PiotrekJ jest to proste jak ... Kupujesz na szrocie czy allegro zagłówki( ja tak zrobiłem) tylko trza zapytać o zagłówki do sedana z plastikami! Rozkładasz tylnie fotele macasz dziurki ,wycinasz, wkładasz zagłowki i po kłopocie!