[126p] tylne zawiesznie w centralach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanko do tworcow/konstruktorow maluchow z centralnym silnikiem.
Jakie stotsujecie rozwiazania w tylnym zawieszeniu?
Calkowicie wlasne konstrukcje czy tez bazujace na seryjnym wahaczu, a moze prosto przeniesione cale kolumny mcpersona i zwrotnice z wahaczami z przednionapedowego dawcy ze zblokowanymi drazkiami kierowniczymi?
Jezeli to nie tajemnica to moze jakies fotkiWaszych rozwiazan?

nie robilem centrala ale z tego co widzialem to chyba czesto wykorzystuje sie ta ostatnia wersje - zawias z dawcy

napisz do kogoś kto ma centrala to ci powie co ma i jak zrobione

najczesciej stosowana jest ostatnia opcja

Zoltar, a kiedy wrzucisz jakieś fotki z Twojej budowy centrala

jestem ciekaw ja kto wyglada

najlepiej zadoptowac zawias wprost od tzw. "dawcy" wiem sam po sobie ze to najprostrze rozwiązanie pozdrawiam

Cytat:
2006-01-25 21:13:15, Gonzo_BB pisze:
Zoltar, a kiedy wrzucisz jakieś fotki z Twojej budowy centrala jestem ciekaw ja kto wyglada

wszystko w swoim czasie. cierpliwosc jest cnota.
dzis wlasnie dorwalem siusiaki z punto gt/cromy turbo i.e. poczeba jeszcze paru klamotow i mozna oturbiac motur

To cztery przepustnice poszly do lamusa? Wiem ze zaczales od "Fajera" i teraz masz juz wszystko zrobione ale jakby od poczatku mialo byc turbo to chyba lepiej wlasnie punto GT albo UT?

4P projekt narazie wstrzymany. bedzie turbo. silniki UT to stare trupy nadajace sie do remontu wiec kupowanie ich to bezsens. a z kolei z punto gt ciezko dostepne i w chorych cenach. a tak mam pojemnosc prawie ta sama, dol od 16v z natryskiem oleju na denko tłoka, znam stan techniczny motoru i wiem ze jest git. na dniach bede miał fotki zestawu to je wrzuce.

a co do zawiasu, to zawias od dawcy i gwint do tego.

a masz juz silnik wsadzony...? i wogule wszystko porobione z blachara... czy najpierw motur składasz, a potem montujesz....

motur jest w polowie zrobiony, blachara w trakcie przygotowan

Cytat:
2006-01-26 15:33:48, ZoLt4R pisze:
motur jest w polowie zrobiony, blachara w trakcie przygotowan

czekamy, czekamy.......

na co tu czekac
toc to tak jak każda rajdóffka z Toronto- drutem wiązana i tyle
i jeszcze jest problem bo może ona wogóle z garazu nie wyjedzie

Cytat:
2006-01-26 22:50:45, bizer_trikolor pisze:
na co tu czekac toc to tak jak każda rajdóffka z Toronto- drutem wiązana i tyle i jeszcze jest problem bo może ona wogóle z garazu nie wyjedzie

Panie, a co, czekać nie wolno??

Cytat:
2006-01-26 22:50:45, bizer_trikolor pisze:
na co tu czekac toc to tak jak każda rajdóffka z Toronto- drutem wiązana i tyle i jeszcze jest problem bo może ona wogóle z garazu nie wyjedzie

Tera Panie się trytytki stosuje. Drutem to nasi ojcowie wszystko łączyli. Technika poszła do przodu