Spręzyny od vw t4 w omedze a kombi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos to stosował ??
aby omega była bardziej ładowna

A zeby byla mniej lamliwa? Rama od Tarpana i wesolych swiat

niewiem jak Ty ale ja uzywam jeszcze auta do pracy
i grzecznie sie zapytałem czy ktos stosował
a głupie komentarze mozesz zachowac dla siebie i wesołych swiat

Nie przejmuj się, na tym forum zawsze będą jakieś głupie komentarze, a co do twojego pytania, to myślę że jakbyś spróbował założyć takie sprężyny to samochód byłby za twardy jakbyś jechał sam i źle by się prowadził, lepiej wydaj po 150 zł. na nowe sprężyny do Omegii B kombi bo pasują, a będzie wystarczająco twarda pod obciążeniem a jak będziesz sam jechał powinna się dobrze prowadzić! Pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT trzeba się radować a nie wku....ć na głupoty!!!

Cytat:
2005-12-24 12:29:39, GrzesiekK pisze:
Nie przejmuj się, na tym forum zawsze będą jakieś głupie komentarze

ale za to jakie życiowe
tu są sami tacy niedobrzy ludzie, macie racje

to ja dodam pytanie a czy wiesz jakie grubości beda te spręzyny od T4? bo ja kiedyś załozyłem i był problem bo spręzyny od T4 sa po 1 krótsze wiec bedzie obniżenie auta a co do twrdości 18 mm nie trzymają wogóle omegi chyba ze kolega mario myslał o 26 mm wtedy to sie jedzie jak furmanką nie potrzebne sa amory bo nie maja co tłumić.
a wiec zycze miłego wyboru jak chcesz za 100 zł moge przysłac Tobie moje stare spręzyny wymieniłem je na niższe od t4 zeby lepiej sie auto prezentowało nie zdażyłem zrobić przodu bo słp zajechał mi droge wiec spreżyny nie beda napewno mi potrzebne bo bede kupował OmeB a gratis dorzuce Tobie 4 pierscienie gumowe które wkładasz miedzy spręzyny zeby autko sie nie uginało.
pozdrawiam

Sorki Kazioo,nie chcialem byc zlosliwy,wiec przepraszam.To byla taka mala dygresja. Ostatnio tez musialem pare razy dociazyc omege,jak zmienialem WV Transportera na nowszy,przez pare dni robila jako ciezarowka,ale bez odliczania vatu.hihi Poza sprezynami,wzmocnij podluznice.To bardzo wazne!!! Na Hutniczej w Gdyni sa goscie,ktorzy stosuja technike spawalnicza ,jak na okretach.Spawajac nie oslabiaja mikrokonstrukcji stali,jak w przypadku zwyklej metody,nie znam sie na tym.Ale kumpel Orzech sprzedal im swoja omege 3000 zlamana z tylu dosc powaznie,troche nia wozil czesci do aut.Oni ja elegancko wyprowadzili i smiga dalej. Co do sprezyn od T4,jak studiowalem w necie wiedze na ich temat,to sa rozne rodzaje sprezyn w zaleznosci od modelu T4,zwykly,przedluzony,od ladownosci,oraz przeznaczenia,caravella,multiwan,czy zwykly transporter,czy Doka. Mozna kupic gumowe nakladki na sprezyny,ktorymi sie je oplata,utwardzaja skutecznie.Widzialem u pewnego goscia w Lublinie,ktory przewozil suchy cement.Pozdrawiam i wesolych swiat. Inni tu sa od przypieprzania ,napewno nie ja