Zakup samochodu ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
proszę o poradę bo im więcej myślę to mam większego kręćka planuje zakup samochodu używanego w cenie do 25tyś.
Zastanawiam się nad:
1) oplem vectrą 2.0 16v DTI 99-00
2) omegą 2,5 tds 98
3) alfa romeo 156 1.9 jtd 99-00

z VW i audi zrezygnowałem z powodów wysokich cen a zależy mi na samochodzie jak najmłodszym, do tej pory jeżdziłem kia clarusem
1.8 16v z gazem zależy mi na samochodzie dużym, ale ewentualnie przez chwilę zastanawiałem się nad fordem mondeo 1.8 td lub focusem combi ale moc 90 km to chyba troszke za mało i to mnie odstraszyło, chciałbym się przesiąć na diesla znaczy turbo diesla bo już mnie męczy koło zapasowe w bagażniku (15 calowe zajmuje sporo miejsca) stąd trochę mnie odstrasza omega 2.5 tds za duzo pali i tak w kółko

pomożcie,

a propos słyszałem że silnik 2,5 tds z bmw w omedze nie bardzo sie sprawuje

pozdrawiam

czesc.nie chce ci mieszac bardziej niz masz ale ja uwazam,bo tak sie slyszy ze ople maja kiepskie zabezpieczenia antykorozyjne.na 5letnim oplu wychodzi rdza,w okolicy nadkola.cud gdyby jej tam nie bylo.wiem to od znajomych.maja vektry.o alfie wiem tyle ze sa bardzo awaryjne,a czesci sa drogie.fakt ze jest ladna.jesli masz dylemat to zajrzyj na strony niemieckiej dekry,maja tysiace porownan,sa tez polskie strony.pozdro.karov

Pugolot 406 A takie raporty to gowno prawda...

teraz sie zastanawiam nad focusem combi 1.8 tdi qrka kiedy to sie juz skonczy i wreszcie przespie cala noc a nie bede myslal co kupic

wiem, ze ople rdzewieja zreszta focusy tez nawet po roku wylazi rdza i robia na gwarancji, ale co zrobic moze moego rdza ominie

ps. tak naprawde to dalej nie wiem co

nie kupujcie Mercedesów E-klasse 2002 bo rdzewieja mam taki model i ostatnio zauważyłem pęcherze przy szyberdachu

moze był lakierowany.....

a moze cos z japonczykow?? toyota avensis
ps. wiek to nie wszytsko

Cytat:
2005-11-08 17:41:02, piotrek-miami pisze:
nie kupujcie Mercedesów E-klasse 2002 bo rdzewieja mam taki model i ostatnio zauważyłem pęcherze przy szyberdachu

napewno był malowany, tak to jest ze słabo pomalowaną blachą, może był tylko zrobiony na sprzedaz a nie na lata
chyba ze kolega kupił nowego 3 lata temu