Merc 190e na gazie dziwne objawy (strzelanie)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam powazny problem z moim autem załozona instalacja sprawowala sie idealnie w tym aucie az w koncu zaczeły sie problemy (strzelanie) trudno wyeliminowac to zjawisko dlatego ze zadne zmiany tzn reg zapłonu czy połozenia przepustnicy nie daje zadnego efektu niespodziewanie nastepuje wystrzał i znowu wszystkie weze wylatuja a jeszcze trudno silnik wkrecic na obroty dusi sie i zachwuje sie jakby działał na 2-3 cylindry po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu jezeli sie wogóle uda to chodzi jak szwajcarski zegarek jednak po chwili czesto zaczyna przerywac i nawet delikatne dotkniecie pedału gazy powoduje wystrzał i tak w koło dla mnie to jest czwarty dzien spedzony w garazu i próby do upadłego (az mi sie siedzenie przetarło od wsiadania i wysiadania)ludzie pomocy mieliscie takie cyrki to nie fiat ani daewoo bez obrazy to przykład pomocy czekam od tej chwili z niecierpliwoscia nawet chetniej na maila bym prosil dygrosz@op.pl pozdrowiam i dziekuje

przyczyn moze być wiele, np:
- zubożenie mieszanki ( regulacja, nieszczelność dolotu ) - dzieje się tak gdyż uboga mieszanka spala się wolniej i faza spalania przeciąga sie na suw ssania i powoduje zapalanie się świeżej mieszanki w dolocie
- niesprawne świece, przewody
- nadpalony zawór dolotowy
- przestawiony rozrząd

witam. Jaki jest silnik w tym mietku 2.0 2.3...2.6 moze inny jak pracuje na benie to wazne ogolnie rzecz biorac to rozrzad sam sie przestawil jak rowniez i zaplon ja stawialbym na no wlasnie w zaleznosci od motoru odpisz a pomysle