Deska a"la abarth i zegary od Lady 1500s

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troche sie chyba rozmarzyłem, ale przyszedl mi do głowy pomysł, raczej niełatwy do zrealizowania, otóż:
Chciałbym wykonać taką deske:

Użyć zegarów od Lady 1500s tak wygladają

Aby uzyskać taki efekt:

Czy podłączenie prędkościomierza jest wogóle wykonalne? Podbnie z przeróbka i podłączeniem obrotka (to akurat myśle że da rade)
Najbardziej mnie interesuje czy prędkościomierz da rade podłączyć

o dzieki MCQUEEN juz wiem jak osadze moje zegary od skody a tez sa okragle i chromowane chyba z maty i rzywicy to wykonam :> a co do predkosciomierza to jesli ma taki sam gwint i ten dzyndzel w sroku co na lince to bez probelmu

kurde wiedziałem że zaczniecie papugować
Ok, jutro jade na szrot zrobić wywiad środowiskowy...

Źle kombinujesz stary.

Nie pomyslales o wywaleniu oryginalnej tarczy zwykłego predkosciomierza.
Zrobieniu wiekszej okragłej.
Przeskalowac odpowiednio by skazywało dalej to samo ...
Podobnie obrotomierz.
Reszta np od łady.
I nie trzeba kombinować z linkami itp.
Chyba ze zrobic tak sam predkosciomierz a reszte od łady ....
Kombinuj stary .Gdyby mnei to kreciło to juz dawno bym tak zrobił ale mnie to nie rusza ........

ja jeszcze wogóle niekombinuje.
Ale ja bym wywalił całą deske i robił wszystko od nowa. jakaś deska MDF (tu przykładowo) i do tego przymocowane zegary. Otwór w przegrodzie odpowiednio zmodyfikowany itp. itd.

Narazie główne pytanie, czy da się podczepić prędkościomierz i obrotek. Przede wszystkim prędkościomierz (chuj, może przekłamywać ).

Ach, czuczu, teraz załapałem, chodzi ci o rozmontowanie zegara od Lady i włożenia tam zmodyfikowanych bebechów od FL! tak?
Czasami trudno Cie zrozumieć

[ wiadomość edytowana przez: mcqueen dnia 2003-11-26 00:34:25 ]

wyglądało by to całkiem całkiem, tu na fotce z belgi (dziekuję czeczun) jest to zrobione, aczkolwiek sporo tych zegarów

Dobrze kombinuejsz mcquen..
A wczoraj ciezko bylo mnei zrozumiec byłem na b.mocnych lekach uspokajajacych i znieczulajacych ....
Ja bym kombinował jeszcze z zodrobine innym wygladem - wiecej wskaźników i ładniej ułozyc je ....

moj kuzyn zaaplikowal zegary z starej lady z chromowanym pierscieniem i bez problemu sie to polaczylo. fajne jest to ze w tych zegarach ma kontrolki.

No to fajnie chłopaki, jestem dobrej myśli. Z tym, że na szrocie już gościu sprzedał te zegary, zresztą one były od Ladacznicy 2107.
Skoro narazie ich nie mam, to zwracam się do kogoś, kto je ma, żeby mi pomierzył je, średnica, głębokość osadzenia. Chętnie przyjmę foto.

Foto brak - o pomiary popros Barryego

Looknijcie na malara Porthosa - on ma przeciez zegary od ladzianki.

No kurde faktycznie jak wół ma zegarki od Łady! Dziękuję Żuraw!!
Zaraz napisze do niego maila...

..wiecie co dobrze kombinujecie...moze byc piekny efekt..ale cos w stylu abartha...

a mi wpadł do głowy inny pomysł...

zegray od CZ 350...

gdyby je dopasowac do deski a`la abarth....

cudo!..obrotek do 10 tys i predk do 180!...

powiedzcie..da rade?...nigdy nie miałem ich w reku...i nie iwem jak tam jest obrotek..czy nie na linke?

[ wiadomość edytowana przez: qbaletek dnia 2003-11-27 14:09:46 ]

nie, zostaje przy swojej koncepcji, szukam dalej.

W tym obrotku jest na linke obrotek.
Wiem co mówie
Mam taki w domu i trzeba linke miec.

Powiem tylko ze lepiej kombinowac z tymi od łady tylko emchanizm maluchwski.
jakbym miał w reku i te od łady i maluchowskie to juz bym siedzial nad robieniem nowych tyle ze cos jak alfa czyli pion wskazowka.

Cytat:
2003-11-27 14:08:32, qbaletek pisze:
..wiecie co dobrze kombinujecie...moze byc piekny efekt..ale cos w stylu abartha...

a mi wpadł do głowy inny pomysł...

zegray od CZ 350...

gdyby je dopasowac do deski a`la abarth....

cudo!..obrotek do 10 tys i predk do 180!...

powiedzcie..da rade?...nigdy nie miałem ich w reku...i nie iwem jak tam jest obrotek..czy nie na linke?

obrotek jest na linke ale nie ma z tym najmniejszego problemu, poniewaz ktorys model skody (jakisz starszy model rapid?)mial wlasnie taki obrotomierz (ta sama wskazowka i tarcza tylko chyba bez pola economic) lecz z napedem elektronicznym, podobnie predkosciomierz od tej skody rozni sie jedynie tym ze ma dodatkowo licznik przbiegu dziennego,

swojego czasu jak mialem CeZetke to chcialem taki predkosciomierz zapodac

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-11-27 22:16:57 ]

Normalnie latają po szrotach i łady nam niszczą
pomyślcie lepiej czy autka nie zmienić bo w malcu takiego efektu nie będzie chyba

[ wiadomość edytowana przez: Konriii dnia 2003-11-27 22:36:00 ]

zgadzam sie , ale ciiiszzzaaa bo nas zlinczuja

hehe no z tak pięknego wnętrza to bym ewentualnie dywanik wyjął, żeby piasek wysypać a na szrotach można znaleźć Lady w wiadomo w jakim stanie, albo już gołe obrotki leżące na półkach...
ps. moge prosić o link do tak pięknych Ladzianek? Kiedyś mieliśmy samare

No dobra bo ja już się zgubiłem. Od której Łady są te zegary??