Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wlad SYMPATYCZNY GOŚĆ elantra, atoz andover | 2005-08-30 20:20:19 miałem identyczne objawy przy 2 silnikach-w obu uszczelka pod głowicą.... |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-08-30 20:29:28 1den - moze kabelkow nie podpioles od mikrocostam wolnych dyszy ![]() 2wa - moim zdaniem normalna sprawa, pompa wody pracuje lepiej jak wciskasz pedal gazu, lepiej ciagnie(tloczy) wode i stad roznice poziomow.Poza tym jak mozna w ogole odpalac silnik i otwierac chlodnice. Sprawdz sobie czy nie ciagnie oleju albo syfu do chlodnicy(ew uszczel pod glowica) A co to znaczy nowy silnik? Nie wiem jak wode wlewales do silnika, ale lanie TYLKO do chlodnicy to nie najlepszy pomysl. Zdejmij gumiaka gornego(weza) z chlodnicy i lej bezposrednio do niego. Lanie do chlodnicy na 100% moich przypadkow(a bylo tego troche - bo glowice sam sciagalem z 3 razy - pomijajac wymiane plynu,pompy wody 2 razy itd ![]() Zalanie do weza usunelo problem - i pamietaj o otwarciu zaworu nagrzewnicy aby lyknal do nagrzewnicy wode i odpowietrzyl sie caly uklad. Pekniecie bloku bym wykluczal, przynajmniej z mrozu, chyba ze byl strzelony, albo zle traktowany po wyjeciu. |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-08-30 21:55:43 to 1 stawiam na łozysko aparatu zapłonowego ![]() 2 to zapowietrzony układ ![]() |
![]() dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2005-08-30 23:58:54 ale dalej nie wiemy co oznacza"NOWY" - czyli nówka ze sklepu czy też drugi z innego auta czy możę drugi po generalnym remoncie.
Wyjaśnienie tego wykluczyło by niektóre domysły uszkodzeń. Co do wolnych to jeszcze można by sprawdzić czy dysza wilnych przypadkiem się nie popsuła a dokładniej elektromagnes wystarczy ją lekko wykręcić i zobaczyć czy się nie pojawią czasami elektromagnes słychać że stuka a dyszy nie otwiera |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-08-31 06:44:30 NOWY to znaczy nowy - uzywany silniczek po ok 100k km ![]() Co do zalewania ukladu to zalewalem tylko przez chlodnice. Zawsze tak robilem i jakos bylo ![]() Zobacze jeszcze dzisiaj co bedzie bo dowalilem do chlodnicy dwa uszczelniacze w proszku i jestem ciekawy co to dalo. Dysza wolnych wpieta ![]() A silniczek calkiem calkiem bo na kazdym garnku ma po 10 kompresji P.S Arsen - tata sie namyslil juz?? ![]() [ wiadomość edytowana przez: _Vincenzo_ dnia 2005-08-31 06:47:17 ] [ wiadomość edytowana przez: _Vincenzo_ dnia 2005-08-31 06:47:38 ] |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-08-31 14:01:14
narazie jest mnocnym oponenetem w dyskusji i negocjuje cene mojej łady (bo po sprzedazy swojej chce odkupic moja ) ale ja sie nei dam tak łatwo (bo mi skurkowany cene zaniza) ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-08-31 16:08:31
To chyba zart bez komentarza |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-08-31 16:25:30
|
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-08-31 21:01:14 Nie no po prostu dziwi mnie pomysl lozyska w aparacie, skoro autko na gazie pomyka dobrze, trzyma obroty. A na benzynie ma problem, to co tu do rzeczy ma aparat zaplonowy?
Myslisz ze lozysko moze miec wplyw tylko przy pracy na benzynie a na gazie juz nie? Ja sie nie spotkalem. |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-08-31 21:24:26 łozysko zachwuje sie dziwnie podczas wiekszego obciazenia aparatu moze az do wysypania nie dawac o sobie znac a moze tez przy ledwo naruszonej konstrukcji nie pozwalac jezdzic
to tylko jedna z opcji jaka moze wystapic moze to byc dysza wolnych obrotów przyspieszacz zapłonu i cały bajzel który pod maska siedzi... |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-09-01 06:27:37 Panowie pokoj ![]() Nie warto sie o taka pierdole wyklocac. Swoja droga kolejna ciekawostka jest to ze zalozylem nowy filtr powietrza (stary byl zawalony jak nie wiem co) i autko mi sie dlawi i obrotow nie chce trzymac :] Na starym brudnym filtrze wsio OK hehehe |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-09-01 09:13:29 załóz wiec ten "koc" na filtr (no chyba ze jest zdjety) a jak nie to taka mała srubka do regulacji jest ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-09-01 09:23:59
hmm. Krzys - nie chce sie spierac, ale TO jest prawdopodobne. Nie twierdze, ze tak jest tym razem, ale u mnie padniete lozysko tez dawalo niezle jaja. Np. 5 dni auto hulalo jak trzeba, nagle szostego mi skubana gasla, w ogole jalowych nie bylo, palila za to jak zmok, przerywala i podobne atrakcje. albo nie chciala zapalic. I siodmego dnia, bez zadnych ingerencji z mojej strony - znow chodzilo jak trzeba, by po 2 dniach, czasem dluzej, czasem krocej - znow swirowac. Moze gaz jest mniej wrazliwy? Choc to, ze na benie kiepsko chodzi, moze byc wina np. zle dobranego/zamontowanego mieszacza na gazniku. A ze spytam - a gaznik jest dobrze dokrecony, podtsawka szczelna? Moze lapie lewe powietrze, co? Sprawdziles? Choc i tu raczej bylyby jaja na gazie.... Wiec obstawiam ten podajnik na gazniku. On moze powoduje jekies dżezy z powietrzem... |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-09-01 10:21:22 Skoro tak mowicie to tak jest. Dla mnie to po prostu niedorzecznosc byla, ale rzeczywiscie lepiej sprawdzic kazda rzecz.
Byc moze dla tego ze nie spotkalem sie z czyms takim. A filtr to wlasnie mogl byc przyczyna, bo za malo powietrza moglo byc. |
profil-usunięty SYMPATYCZNY GOŚĆ | 2005-09-01 15:41:40 Wszystki polaczenia gaznika sa szczelne. Mikser gazu tez musi byc dobry bo przeciez jest zamontowany na gazniku a wlozylem moj stary gaznik.
Ide sie jeszcze pobawic moze cos ciekawego znow wyjdzie ![]() |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2006-01-01 12:36:40 Sklep www.lada.ru
1953 Двигатель в сборе 2106 ВАЗ 2106-10000260-10 Россия 22500 1 |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2006-01-01 13:45:29 Jak na polskie warunki to chyba nieduzo za nowy silnik 2106, 2,5 tys zl |