MotoNews.pl
5 Pilne - gdzie najlepiej we Wrocławiu zagazować V6 ? (126162/72) - PT

Pilne - gdzie najlepiej we Wrocławiu zagazować V6 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej Bestie
Mój dobry znajomy kupił Lagune 3.0i z 2001r. , chce to sensownie zagazowac bo taka fura potrafi troche łyknac, jak wiadomo zresztą .
A ze na biezaco poznal moje przeboje z omega 2.6 i gazownikami (UNIGAS z Wroclawia), wypytuje na prawo i lewo coby nie wdepnąc w to samo g...no
Teraz pytanko do Was: do jakiej w miare"pewnej" firmy najlepiej uderzyć we Wrocławiu ?
Gadałem juz z ABARTEM - polecają VSI Prince do V6stek podobno potem najmniej z tym jest problemów.
Moze macie inne propozycje, komentarze n/t Abartu, instalek, etc...
Pomóżcie proszę !

konrad

najlepiej zagazowac TUTAJ

poszukaj w wyszukiwarce a nie wierzysz w pierdoły
abart montuje dobrze do sieny i palio a konkret to agaz . dla przykładu w abarcie gaz do audi 4,2 montuja 2 dni i nie chce działać a tu gdzie ci podam numer musi zasuwać w 8 godzin pisze to z pełna odpowiedzialnością
tel 071 3596840
chłop gazuje wszystko i to bez poprawek i nerwów
nie jest tani ale cóż takie życie

Skoro w Abarcie twierdzą, że z Prinsem mają najmniej problemów to ciekawe jak jest u nich z innymi instalacjami. Prinsa poprawialem u nich już 6 razy, a cały czas jest do bani. Trochę się zmęczyłem tymi wizytami i od 3 miesięcy ich nie nękałem, ale wkrótce znowu zacznę.
Paweł

Cytat:
2005-12-05 01:08:14, fomin pisze:
...dla przykładu w abarcie gaz do audi 4,2 montuja 2 dni i nie chce działać ...

A mój chwilowo działa

Pomimo reduktora w rozmiarze max, koniecznym okazało się rozwiercenie czegoś tam .

PS. Żeby nie było - wcale nie polecam / nie odradzam akurat tego zakładu: mam za małą wiedzę nt.

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-12-05 13:47:12 ]

Cytat:
2005-12-05 09:11:35, Prowo pisze:
A mój chwilowo działa Pomimo reduktora max, koniecznym okazało się rozwiercenie czegoś tam . PS. Żeby nie było - wcale nie polecam / nie odradzam akurat tego zakładu: mam za małą wiedzę nt. [ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-12-05 10:36:58 ]

prowo ale nie dopisałeś że maz tkzw dar przekonywania
lepiej dla nich że im sie udało

Cytat:
2005-12-05 10:55:02, fomin pisze:
prowo ale nie dopisałeś że maz tkzw dar przekonywania lepiej dla nich że im sie udało

Skarżyli się?
Fakt, że na początku nie było miło...

Cytat:
2005-12-05 10:57:31, Prowo pisze:
Skarżyli się? Fakt, że na początku nie było miło...

zakumali czacze że nie bedzie litości
pzdr

No oki, jesli nie ABART to w takim razie co oprócz AGAZ-u ?

Cytat:
2005-12-05 13:43:38, carton_king pisze:
No oki, jesli nie ABART to w takim razie co oprócz AGAZ-u ?

NIC

Cytat:
2005-12-05 13:44:56, fomin pisze:
NIC

A gdzie to jest

Zainteresowalem sie jeszcze czyms takim jak JTG ICOM , montują to np w firmie Eko-Car z Jastrzębia.

co ciekawe chyba montuja to nawet u jakims salonie renault, nie wiem czy dobrze czytam : http://www.ossowski-renault.com.pl/index.php?link=25[addsig]

Ja bym napisal tak:

Jezeli sam nie poznasz silnika, sposobow moznazu instalacji do tego auta, problemow z gazem w aucie, nigdzie nie bedzie bespiecznie !

Ja mialem zle zamontowany gaz przez 2 miesiace.
Montowalem gaz w firmie Jakart Ryszart Tadaszczak na dlugiej 11/13.

Moja MV6 stracila lewy katalizator, rozkalibrowala sie mapa benzyny, palila 25l/100, mam kolektor dolotowy w wersji "szwajcarski" ktory kiedys Autoseba mi pospawa, wymienialem reduktor, analiza przekraczala 7 krotnie normy i nic.

Dopiero po zglebieniu, SAMEMU, sposobu montazu, roznych wersji instalacji i problemow z montazem, wypytaniu weteranow z forum, obejzeniu roznych zdjec, doszedlem co i jak zle zrobione bylo.
Teraz jest 10l/100 trasa, 16l/100 miasto.

A montezy caly czas wmawiali mi, ze to wina auta

Cytat:
2005-12-05 14:51:57, kuba pisze:
A gdzie to jest

wrocław ul gnieżnieńska tel o71 3596840

witam wszystkich
powiem wam jedno a mianowicie
kupilem ome mv6 chciałem ja zagazowac szukalem jak najtaniej sekwencje znalazłem we wrocku na ulicy karkonowskiej "red-car" mowili ze nie ma problemu wszystko bedzie chodzic bez problemu zaczeli montowac montowali od od 8.00 do 2.00w nocy nie mogli sie wyrobic w koncu skonczyli na poczatku bylo wszystko ok.Po 2 miesiacach zaczelo sie wszystko pierniczyc najpierw zaczely falowac obroty na luzie pojechalem na reklamacje powidzieli ze kable wymienilem kable swiece a tu nic nie mogli nic poradzic.po miesiacu zaczeło sie pieklo auto normalnie nie chcialo jechac na gazie dzwonie do troli a tu nikt nie odbiera malo mnie nie szczelilo pojechalem a tu zamkniete w dzwiach jakies kartki od innych klientow z prosba o kontakt warsztat nieczynny. no to niezle mam gwarancje anie moge z niej skorzystac mialem zalozona instalacje firmy zawoli nigdzie we wrocku nie bylo innej firmy ktora montuje instalcje tej firmy.Przypadkowo zajechalem do firmy euroinstalgaz jak zobaczyli co ci tam powyprawiali z ta instalacja przewod doprowadzajacy gaz z butli do reduktora dali fi6 a mial byc fi8 bylo za male cisnienie gazu popierniczyli cos tak ze mi paliwo z gazem szlo ogonie musieli rozebrac wszystko i zalozyc jeszcze raz padl maxensor dwa dni sie meczyli ale szef powiedzial ze jak sie podjeli to zrobia koszt poprawki razem z czesciami to 700zl ale teraz fura lata tak jak na bezynie wiec nie polecam tanich firm bo suma sumarum i tak wychodzi tyle samo ja zaplacilem 4000+700 za poprawki polecam wszystkim firme euroinstalgaz na ulicy czajczej tel.601325220 fachowa obsluga silniki opla v6 maja w jednym palcu

V6 opla w jednym palcu powiadasz

jeden z nich mowil ze ten silnik zna bardzo dobrze wydaje mi sie ze wiedzial co mowi bo rozebral gore doloty po podlanczal po poprawial tamtych zlozyl i fura chodzi bez zarzutu

Cytat:
2005-12-31 18:55:16, dadas11 pisze:
jeden z nich mowil ze ten silnik zna bardzo dobrze wydaje mi sie ze wiedzial co mowi bo rozebral gore doloty po podlanczal po poprawial tamtych zlozyl i fura chodzi bez zarzutu

o to rzeczywiście mają pojęcie i doświadczenie.
nie każdy zna się na V6

czy mam rozumieć że twoja wypowiedź oznacza iż nie za bardzo wiedzą co robia ???????????

nie.