"NIE CHODZI" NA BENZYNIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie ( 1.6 EFi CVH '91r 8V)
podpinany byl do komputera i niby wsyzstko ok, sonda nowa, swiece ok 10kkm, filtr paliwa ok 6kkm, filtr powietrza nowy, komp resetowany (odlaczenie akumulatora) wtryskiwacze czyszczone (STP) silniczek krokowy czyszczony
na gazie chodzi wmiare dobrze, a na benzynie po odpaleniu odrazu gasnie, albo troche pochodzi dobrze i po dodaniu gazu gasnie, czasawi tez ma takie zawachania ze faluje na obrotach i po czasie gasnie, podczas jazdy mam wrazenie ze sie dlawi a po przekroczeniu 3tys obr zaczyna jechac jak nalezy
czemu tak jest???

Cytat:
2005-12-23 11:17:37, Pawlik pisze:
jak w temacie ( 1.6 EFi CVH '91r 8V) podpinany byl do komputera i niby wsyzstko ok ...

Wydaje mi się że rocznika 91 nie da się podpiąć do kompa?

Co do samej awarii może przyciera się pompa paliwa

miałem dokładnie to co ty po odpaleniu na benzynie odrazu gasł pomagał reset kompa ale tylko jak jeździłem na benzynie po przełączeniu na LPG komp od benzyny łapał błendy i nie dało sie jeździć na Pb dodam ze na gazie chodził super podjechałem do gazowników powiedziałem co jest podpieli auto pod komputer gazowy coś tam poprzestawiali i jak narazie wszystko ok nic sie nie dzieje juz ponad miesiąc na benzynie odpala super trzyma obroty i jeżdzi nrmalnie napisz jaką masz instalacje I czy II generacji

kompa w nim nie ma ale jest jakis modul sterujacy (no bo cos musi sterowac tymi wtryskiwaczami)
a instalke mialem I generacji ale doszedl komp do niej i jest niby II generacji

zgadza sie potocznie na moduł sterujący mówi sie komp odłącz minusową klema na 15 minut podłącz i pojeździ troche na benzynie celem ustawienia sie kompa do parametrów pracy na Pb i zobacz jak wtedy będzie pracował na benzynie a do gazu masz silnik krokowy czy zawór??

Cytat:
a do gazu masz silnik krokowy czy zawór??

yyy chyba zawor

Cytat:
2005-12-27 13:10:35, Pawlik pisze:
yyy chyba zawor

tzw sruba(I generacja gazu),jezeli tak jest musialby miec dolozony do instalacji symulator(ok 200/300zl w zaleznosci od producenta),komp lapie ci po jezdzie na gazie bledy, tak mialem
w 1.4