Gałaka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Moje pytanie dotyczy gałki zmiany biegów. Chcę sobie zmienić tą gałkę ale nie wiem jak ją zdjąć z drążka może jest kotoś kto juz to robił bardzo prośłbym o opis tej czynnośći. Chodzi o Omegę B. Zmieniam też rączkę od ręcznego ale wydaję mi się że z tym będzie prościej nawet jak zniszczę to założe nową. Ale jakby ktoś też wiedział coś na ten temat to byłbym wdzięczny
Pozdrawiam !

Troszke jakieś inicjatywy od siebie, a nie na latwizne...WYSZUKIWARKA.
Temat był wałkowany wiele razy np:TU
lub TU
Albo TU !!

Procedura zdejmowanie galki zmiany biegów w omedze B:

1. Wsiąść do auta.
2. Odpalić.
3. Wcisnąć sprzęglo.
4. Wrzucić jedynkę.
5. Ustawić obroty na 3 tys.
6. Puścić sprzęglo jednocześnie wciskajac pedal przyspieszenia.
7. Przyspieszać na pierwszym biegu do 6,5 obrotów.
8. Przy 6,5 tys wcisnąć sprzęglo.
9. Energicznie wrzucić drugi bieg.
10. Po wrzuceniu drugiego biegu galka zostaje w prawej dloni.

Ot cala filozofia.
I żeby nie bylo, OSOBISCIE sprawdzalem w omedze B.
Polecam DZIALA.

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2005-12-28 14:17:23 ]

Cytat:
I żeby nie bylo, OSOBISCIE sprawdzalem w omedze B.

hehehe... wiesz... nie kazda B tak zapierdala, ze galki w rekach zostaja z wrazenia

Cytat:
2005-12-28 14:15:45, PiotrS pisze:
Procedura zdejmowanie galki zmiany biegów w omedze B: 1. Wsiąść do auta. 2. Odpalić. 3. Wcisnąć sprzęglo. 4. Wrzucić jedynkę. 5. Ustawić obroty na 3 tys. 6. Puścić sprzęglo jednocześnie wciskajac pedal przyspieszenia. 7. Przyspieszać na pierwszym biegu do 6,5 obrotów. 8. Przy 6,5 tys wcisnąć sprzęglo. 9. Energicznie wrzucić drugi bieg. 10. Po wrzuceniu drugiego biegu galka zostaje w prawej dloni. Ot cala filozofia. I żeby nie bylo, OSOBISCIE sprawdzalem w omedze B. Polecam DZIALA. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2005-12-28 14:17:23 ]

piotr dodam tylko że potrzebne są do tego dwie osoby bo jak kolega tak już podszarpnie na 2 biegu gałka spadnie a on p...prznie sie w nos to ten obok musi kierownice łapać

Cytat:
2005-12-28 16:35:26, fomin pisze:
piotr dodam tylko że potrzebne są do tego dwie osoby bo jak kolega tak już podszarpnie na 2 biegu gałka spadnie a on p...prznie sie w nos to ten obok musi kierownice łapać

ja dałem radę sobie sam
szukałem po podłodze i znalazłem, a i zdążyłem jeszcze 3kei 4ke zapiąć

hartkor