MotoNews.pl
7 Silne dragania (129709/0) - PT

Silne dragania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Wczoraj wyskoczyłem na trase a że bylo nawet czarno powli wciskalerm gaz i po przekroczeniu 85 km/h ku mojemu zdziwieniu auto wpadlo w takie drgania jak nigdy. Jeszcze przed opadami sniegu nic sie nie działo. W nic nie uderzyłem. Czy spotkał się ktoś z takim problemem?? Co to może być?? Czy jest możliwe ze ten śnieg mógł uszkodzić jakiś element zawieszenia ??
Pozdrawiam Sebastian
BMW 520i 24V E34 M50 91'

a co sie dzieje przy wiekszych predkosciach?

moze klocki sie poluzowly i sie tluka przy wiekszych predkosciach?

drgania sa na kierownicy?

pozdrawiam

Cytat:
2006-01-01 12:50:09, Sebastian1980 pisze:
Witam!! Wczoraj wyskoczyłem na trase a że bylo nawet czarno powli wciskalerm gaz i po przekroczeniu 85 km/h ku mojemu zdziwieniu auto wpadlo w takie drgania jak nigdy. Jeszcze przed opadami sniegu nic sie nie działo. W nic nie uderzyłem. Czy spotkał się ktoś z takim problemem?? Co to może być?? Czy jest możliwe ze ten śnieg mógł uszkodzić jakiś element zawieszenia ?? Pozdrawiam Sebastian BMW 520i 24V E34 M50 91'

Oczyść koła/felgi po wewnętrznej stronie ze śniegu-lodu.

pozdr
Mariusz
e34 520 24v

...albo sprawdź czy nie masz żadnego bąbla na oponce.

sprawdz kola z zewnetrznej strony czy nie sa pelne sniegu, jak tak to wystarcza dwa hamowania by snieg zaczol topniec, a jak nie chce to niestety miotelka

No snieg no problem

mialem ostatnio dokladnie ten sam problem w miom e34. okozalo sie ze wewnetrzna strona felgi byla cala zaklejona sniegiem.

Ważne może się też okazać ciśnienie w oponach. Ja miałem to w połączeniu ze śniegiem: nie dosyć że trzepało kierownicą to jeszcze ściągało. Podejrzewałem końcówkę drążka kierowniczego (i tak ją wymienię), ale udało mi się opanować tą tragiczną awarię

Za przeproszeniem napiszę coś jak zwykle nie na temat, chociaż to też o zimie. To właściwie do głównie do posiadaczy E30: jak wam się jeździ zimą tym autkiem? Chodzi mi jedynie o trakcję, bo zaobserwowałem że większe bmw (np.e39) radzą sobie lepiej w kopnym śniegu (podejrzewam, nie wiem czy słusznie, że z powodu lepiej dociążonej tylnej osi). Nie piszcie tylko że to przez moją technikę jazdy i brak zimówek, bo zimówki mam, a umiejętności cały czas doskonale, a zakręty to przejeżdżam jak Polody . Wiem że jest tu sporo posiadaczy E30 - Mibhell, Jeztom (mam nadzeję że nic nie pomyliłem)
pozdrawiam