| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rava Omega B Kombi Jełowa | 2005-12-21 23:31:51 Nastał i takowy dzien kiedy i moja Omega powiedziała że trzeba by doniej coć dorzucić. Zaczeła przerywać i straciła płynność ruchu.
Zaświeciła sie kontrolka silika, jako że nie lubię takowych niespodzianek odrazu wykonana została przez zaprzyjaźniony warsztat diagnostyka. Co się stało ? Wybuchł czujnik obrotów wału korbowego (błachostka sądze) Szybkie zakupy (140 zł) i zabieram sie za wymiane. Proste, ale 2,0 8v z klimą -już zrobiło sie trudniej 4 godz walki w garażu ale dałem rade. Pozdrawiam P.S. Wymieniłem odrazu klocki i tarcze z tyłu (135 zł za kpl) |
Rava Omega B Kombi Jełowa | 2005-12-21 23:42:55 Jeszcze dawał radę powyżej 2500 obr/min to nie żadna przyjemnośc startować jak twardziele z golf II poza tym co bieg to przegazówka żeby jechało. |
Rava Omega B Kombi Jełowa | 2005-12-25 11:07:41 Dalej przerywa jak jest zimny no i zapala się kontrolka silnka(gaśnie po przegazowaniu). Zaczyna mnie to trochę niepokoić. Wyczytałem na forum, że może kable albo świece, a może filtr paliwa. Sam już nie wiem. Po świetach zaczne od filtra paliwa i zobaczymy.
Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Jestem otwarty na uwagi. P.S. przepolerowałem sobie oczka i stała się jasność na drodze ( to cieszy) |
rafcio19 omega b caravan bochnia | 2005-12-26 08:43:13 u mnie w 16V mam problemy z jałowym biegiem ipo zczytaniu błędów wyszło na sonde lambda, sprawdź jakie masz teraz błędy po wymianie czujnika
polecam stronkę: http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#simtec56 i napisz jak ci poszło |
Rava Omega B Kombi Jełowa | 2005-12-29 18:51:41 kod 21 i 45 co robić (zaczynam szukać na forum)
|