Brak ładowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Mam problem z ladowaniem. Od pewnego czasu wogole nie ma ladowania. Dziwne jest to ze jak przekrece kluczyk to zapala sie kontrolka ladowania, za to jak juz odpale to gasnie wiec teoretycznie powinno byc ok ale ladowania brak. Zmienilem regulator na elktroniczny i nie pomoglo. Czy to moze byc wina slabych starych klem??? zauwazylem ze na dodatniej klemie w miejsu w ktorym jest zacisnieta na przewodzie widnieje jakis bialy syf, poprostu zasniedziala, czy to moze byc przyczyna?? Jezeli plynie prad to chyba mozna wyeliminowac klemy?? Prosze o pomoc!!!! Mam juz dosc bo musze ladowac akumulator co 6 dni, a szkoda mi go bo jest nowy...(ma 2tyg) POMOCY !!!!

U mnie w 125p kiedyś pasek w tak chamski sposób się obluzował, że nie piszczał, kontrolka też gasła po starcie, a skutki podobne jak u Ciebie.

o prosze paska nie bralem pod uwage Czy u ciebie pomogla tylko wymiana paska? Sam nie wiem co mam zrobic.... Pasek to nie majatek chyba jutro zmienie...

Cytat:
2005-01-19 00:42:12, adams4lta pisze:
o prosze paska nie bralem pod uwage Czy u ciebie pomogla tylko wymiana paska? Sam nie wiem co mam zrobic.... Pasek to nie majatek chyba jutro zmienie...

Łojej to było ponad 7 lat temu, chyba go tylko naciągnąłem, może wymieniłem, cięzko mi teraz powiedzieć, w kazdym razie wiele roboty nie było

Wymienilem dzis pasek i dziala!!! Mam ladowanie 14,2V to chyba dobre co ???

prawidłowe

No to spoko! teraz skonczyly sie problemy z elektryka ale zaczely z instalacja gazowa... Jak pech to pech, naszczescie jutro jade na regulacje tylko najpierw musze tlumik zalozyc bo mi ledwo wisi.... Czy takie ladowanie wystarczy ??? mam akumulator 60Ah no i nie wiem czy alternator bedzie w stanie go naladowac...

W Polonezie mam ładowanie ~ 14,5 a akumulator 64 Ah i zawsze jest naładowany bdb. Nie wiem jaką wydajność ma alternator w DF bo jak taką samą to powinno być dobrze.

spoko! Dzieki za pomoc. Mozna juz zamknac ten temat

Witam, jak sprawdzić miernikiem napięcie ładowania akumulatora podczas pracy? Ile powinno wynosić na wolnych obrotach, jak zapale światła (ewentualnie dmuchawę, ogrzewanie szyby) powinno spaść czy nie?

Pytam bo podejrzewam że altek nie doładowuje aku

Jak załączę światła, gra radio, zapodam dmuchawę żarzy się kontrolka ładowania...

dzieki =)