Pytanie o elektrozawór benzyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalkę 1 generacji.I mam pytanko otóż zauważyłem że na przewodzie paliwa jest takie coś z przewodem elektrycznym(podłączonym) wydaje mi się że jest to to jak w temacie i jest tam wyłącznik OFF i ON problem w tym że jak mam auto na benzynce to przy przełączeniu na jedno OFF lub drugie ON nic się nie dzieje,nawet prze przestawieniu na zgaszonym silniku.Pozatym przy hamowaniu mi obroty spadają.Pomóżcie chociaż odnośnie pierwszego pytanka czy ma tak być?Czy wszystko ok? i Do czeo to służy.

A w zasadzie nie wiem czy to elektrozawór w kazdym razie jest to taki małe coś z dwoma wyjsciami(króćcami) do których podłączony jest przewód z paliwem.Jest to kształtu kwadratowego jest to przymocowane za pomocą dwóch śrubek do błotnika,i jest do tego podłączony kabelek który idzie gdzieś w okolice cewki zapłonowej.Pomocy dodam że problem jest z benzyna tak jakby pluł a nie podawał do gaźnika(wynik z obserwacji filtra paliwa).Pomocy proszę.

Witam!
Tak to jest zawór benzynki.Aby działał tak jak należy to jego "wyłącznik"powninien być ustawiony w pozycji OFF.Pozycja ON jest po to aby umożliwić dopływ paliwa do gaznika w razie padnięcia instalacji gazowej, a konkretnie centralki lub kabli.A pluciem paliwem sie nie martw, wazne zeby dochodziło do gazniczkaPozdrawiam