Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2006-01-10 17:51:47
Jemu chodzi o to jak z przicku wydłubac bębenek a nie przycisk z obudowy ![]() O ile pamiętam na przycisku z boku powinna być zawleczka. |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2006-01-10 18:18:52 jest takie zabepieczenie w ksztalcie polksiezyca. |
![]() 5n4k3 126 1.2MPi, 200SX Ni ... Łódź | 2006-01-10 19:27:54 wlasnie u siebie wymieniam zamki. Trzeba wybic taki płaski prostokatny klin.
NIe wiem natomiast jak sie dostac do zamku w korku typu EL ktos wie moze jak to rozebrac? |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2006-01-10 20:54:10
No właśnie trzeba wydłubać klin, pat znowu mówisz o wyciągnięciu przyciska a nie bębenka w nim. A co do wymianę bębenka w korku z el ja to zrobiłem tak: 1. Rozbierasz korek na czynniki pierwsze tj wyciągasz zawleczkę/klin/pręt na jego końcu uważając na sprężynę. 2. Zaznaczasz na plastikowej obudowie miejsce gdzie powinen być języczek mocujący bębenek (zatrzask) 3. Wiercisz dziurę przez plasikową obudowę i metalową tuleję bębenka w miejscu języczka, 4. Wkładasz klucz do zamka, przez otwór naciskasz np spinaczem biurowym języczek i wyjmujesz bębenek. 5. Wkładając nowy nie zapomnij porządnie go nasmarować . Po właożeniu w tuleję sam zaskoczy. Jedyną trudnoscia jest wywiercenie otworu we właśicym miejscu zatrzask obraca się wraz z bębenkiem i trzeba trafić nie tylko wymiar na długości ale i na obwodzie bębenka. Info wizualne: ![]() ![]() |