Jaki akumulator??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pisze na hp bo w sumie nie ma to nic wspolnego z fiatami. prawdopodbnie bede musial w nieldugim czasie zakupic 2 akku, jeden do kanta 45 Ah a drugi do innego auta 55 Ah.

Kiedys w kancie mialem centre i naprade niezle chodzila wytrzymala 2 lata, pozniej zakupilem baren (nawet roku nie wytrzymal - straszne gowno). teraz sie zastanawim co kupic, co wy uzywacie i jak sie trzyma?? w drugim aucie od 5 lat mam delphi i juz w tamta zime krecil ledwo ale zime przechodzil i lato tez. teraz znowu zaczyna pokazywac fochy.

a wiec co polecacie?

Centra?? 3 lata gwarancji - choc w przypadku akkku to pojecie wzgledne w sumie.
Bosch??

chce kupic dobry akku po prostu

pozdro

Cytat:
2005-12-29 16:23:39, goorek pisze:
chce kupic dobry akku po prostu

To nie wiesz gdzie przyjść ????????????????????????????

Cytat:
Kiedys w kancie mialem centre i naprade niezle chodzila wytrzymala 2 lata

no to wcale taka dobra nie byla...
ja bym zainwestowal w bosha jak chcesz miec naprawde dobry akumulator
moj stary kiedys mial-wytrzymal 10 lat i odpalal po miesiacu stania w zimie(nie tak cyk i pyk ale odpalal )

w 2000 kupilem razem z argenta na czesci aku bosch silver... niewiadomo ile juz w niej wczesniej jezdzil... potem latal 4 lata w 127 teraz poltora roku prawie w nastepnej argencie i nadal jest pieron nie do zdarcia nigdy nie bylo klopotu... poza tym polecam banner-a i centra futura dobry sprzet. zle wspomnienia po exide tym najtanszym{to chyba zwykla centra z naklejka exide jest... kicha w kazdym razie po roku do kosza u mojej matki w aucie.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-12-29 16:41:54 ]

ja polecam centre m nie polecam natomiast boscha bo miałem nowego i pokazywał fochy

Centra....

Centra/Exide

Jesli Bosch, to tylko silver. Bialy Bosch to gowno. Jesli padl Ci ten Baren po niecalym roku, to wymien na gwarancji...

Ja jedze na centrze.poprzedniej zimy bylem zdesperowany,nie mialem kasy i na gieldzie kupilem za 30zł urzywana centre i dalej na niej jedze .W granatowego kanta kupilem z exidem i juz go wywalilem (ale nie wiem ile ten aku mial) peeyyo pewnie ci zapropnuje akumlator AD,jest tani a jest to centra z naklejka AD ale znowu u mnie w firmie chodzi plotka ze na 10 AD wraca 7 :/

Cytat:
2005-12-29 17:54:29, vir pisze:
Jesli Bosch, to tylko silver. Bialy Bosch to gowno. Jesli padl Ci ten Baren po niecalym roku, to wymien na gwarancji...

jezdze 3 rok na białym boszu i nawet wody nie trzeba było dolac.

akumulator przeszedł uruchamianie mojego dohca i ma sie dobrze
opperacja trwała całe popołudnie krecenia co 20 minut mniej wiecej

mozna sie pokusic o stwierdzenie ze nie wszystko złoto co sie swieci i odwrotnie

Centre mam od 3 lat w Kancie i po 2 tyg stania na mrozie cyka od pierwszego. Jak dla mnie to wiecej nie trzeba - a sa w miare tanie. Nie mialem problemow z aku jak do tej pory ( odpukac ) zadnych.

Cytat:
2005-12-29 22:01:56, Poramancza pisze:
jezdze 3 rok na białym boszu i nawet wody nie trzeba było dolac. akumulator przeszedł uruchamianie mojego dohca i ma sie dobrze opperacja trwała całe popołudnie krecenia co 20 minut mniej wiecej mozna sie pokusic o stwierdzenie ze nie wszystko złoto co sie swieci i odwrotnie

No to ciesz sie, bo jest to jednak wyjatek. Znam 3 uzytkownikow bialego boscha i najdluzej wytrzymal jednemu 2 lata. To jednak troche malo... Moj bosch silver wytrzymal 5 lat. Zmienilem go tej jesieni, bo zaczynal pokazywac fochy. Przez te 5 lat raz go doladowywalem poprzedniej zimy (ale to bardziej wina samochodu). Wody nie sprawdzilem ani razu.

jak masz wiecej kasy to kup boscha jesli nie kup centre i tez bedziesz zadowolony...ja od trzech lat jezdze na centrze i nie mam z nia zadnych klopotow...zreszta z akumulatorami to jak z kobietami ... w sumie nigdy nie wiesz na jaki egzemplarz trafisz