Dymi na biała!!!!pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć ja mam tez problem z kopceniem, latem jest wszystko ok tylko zima zacza sie ten problem kopci jak szalony!!!! niewiem co mam poradzić!! Samochod ma instalacje gazową POMOCY!!!!

Jeśli dymi na siwo , to pali olej i musi się dymić
A śmierdzi spalonym olejem ???
A jeśli zimą dymi a nie śmierdzi , to normalne , przeciez spaliny są gorące , a na polu jest zimno - proste a tym bardziej na gazie , spaliny maja jeszcze większą temperaturę , więc niczym się nie przejmuj , tylko kładź na gaz i do przodu
Pozdro. Piotrek.

moge sie zalorzyc ze masz jakas wieksza koncowke wydechu w ukladzie wydechowym zbiera sie woda i to sa tego efekty. w kancie mam to samo.jak mialem zwyklu wydech to nie bylo tego tak widac a teraz jak mam wieksza koncowke to potrafie caly parking zadymic

Cytat:
2006-01-27 17:00:00, bimber1 pisze:
moge sie zalorzyc ze masz jakas wieksza koncowke wydechu w ukladzie wydechowym zbiera sie woda i to sa tego efekty. w kancie mam to samo.jak mialem zwyklu wydech to nie bylo tego tak widac a teraz jak mam wieksza koncowke to potrafie caly parking zadymic

Bo Ty masz za duzy silnik i emituje za duzo spalin

u mnie tak kopcilo jak zalalem go naftą...

przerabialem mu wydech na sportowy czy moze to być ta wada?? Renault Fuego...

Raz jak wracalismy z kumplem z praskiego rallisprintu to zorientowalismy sie ze za soba wleczemy chmure bialego dymu- okazalo sie ze to para wodna (byl grudzien) przedostawala sie do cylindra przez nieszczelna uszczelke pod glowica
dodatkowym objawem byl dosc szybki ubytek wody z instalacji...
ale jesli mowisz ze jezdzisz tak juz dluzszy czas to moze to byc z powodu instalacji gazowej jak juz koledzy zauwazyli wczesniej

Cytat:
2006-01-27 17:37:26, Peyyoo125 pisze:
Bo Ty masz za duzy silnik i emituje za duzo spalin

Heh no Ty Piotrek też masz za duży silnik

Cytat:
2006-01-27 22:43:49, MTG pisze:
Heh no Ty Piotrek też masz za duży silnik

900tka to nie jest duzy silnik