| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mleko Honda Civic EJ9 Poznań | 2005-12-30 10:40:43 Witam.
Poszukuje przyczyny dostawania się wody do mojego bagażnika. Wyeliminowałem już lampy i zlokalizowałem wstępnie kierunek napływania wody. Leci ona z góry po lewym i prawym błotniku i gromadzi się we wnękach bagażnika (po prawej i lewej stronie) następnie pomalutku zaczyna spływać ku środkowi bagażnika wybornie przesączając wykładziny. Niestety dokładnie miejsca przecieków nie mogę zlokalizować, wiem że nie są to lampy i uszczelka bagażnika. Natomiast widać krople wody na wewnętrznych ścianach błotników. Jak znaleźć miejsce i czym naprawić usterkę. |
mleko Honda Civic EJ9 Poznań | 2005-12-30 10:53:17 Z tym, że zbiera się ona tak mniej więcej pod lampami z tyłu auta. Mimo, że uszczelki od lamp są suche.
Tak myślę czy to nie będzie zawis od klapy bagażnika (w cabrio jest on przykręcany do błotnika z boku) |
Lowell taki był... fajny by ... Katowice | 2006-01-03 20:28:30 U mnie jest tak samo - lałem wodę wężem i nigdzie nie ciekło... zazwyczaj pojawia się to w zimie, lub jesienią i wczesną wiosną - tłumaczę to sobie tym, że woda się skrapla na skutek dużej różnicy temperatur (ogrzewanie za zwyczaj działa na full bo lubie ciepło ![]() |
misiolino ![]() Opel Signum prawie f ... Miasto Soli Wieliczka | 2006-01-03 20:50:04 To że w zimie widać więcej wody to wina tego, że nie ma jak odparować bo jeździmy z zamkniętymi szybami i jest zimno a w lecie karoseria tak się nagrzewa że wszystko wyparowuje a co do wody w bagażniku to jeszcze mogą uszczelki tylnych szyb puszczać ( w 3D ) u mnie chyba tak jest a co do lamp to w piątek sobie z tym zrobiłem, przynajmniej tak myślałem do pierwszej odwilży, okazało się że jednak dalej cieknie przez tylne lampy pomimo wymiany uszczelek. Proponuję na dzieńdobry wyciągnąć wszystko z bagażnika łącznie z wykładziną i wtedy dokładnie będzie widać skąd woda cieknie. |
Darecki Land Rover Discovery ... gdzieś w Polsce | 2006-01-05 19:29:53 miałem ten problem - odkręciłem lampy, nałożyłem na uszczelki silikon i z powrotem je przykręciłem - problem znikł - pozdrawiam |