Tuning silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dajcie mi chociasz jedną rzecz która poprawi osiągi silnika? prosze

z najprostrzych, to chyba stozkowy filtr powietrza, swiece sportowe, oczyszczenie ukladu wydechowego ze zbednych tlumikow i pozadny wydech.

Sportowe świece ehh nie ma czegos takiego...

Zrob sobie pożądnie wydech na 2.25 cala caly przelotowy tylko nie baw sie w usuwanie tlumikow i zastepowanie ich rurką i do tego spawanie migiem u pana tadzia tlumikarza bo to ci nic nie da. Zrob caly na 2,25 tigiem z jakimś końcowym tłumikem by eltec czy kwasmet a napewno poczujesz roznice. Wykresu ci nie pokaze se swojego bo zaniedbalem aktualizacje na hamowni ale dać ci to napewno da ze 4 konie.

Ew do tego jeszcze dolot który u mnie dał 2 konie jakoś jak pamiętam.

Jak masz pieniądze to wałek od światka do tego reg cisnienia paliwa z JC i bedzie dobrze.

Caly tuning zalezy od kasy ktra mozesz na niego poswiecic

a ja ci powiem tak 2800zl i masz +75 KM i okolo 130-150 Nm , ja pisalem do firmy zakaldajacej NOS i to mi zaoferowali , masz kase to szukaj firmy i mocy masz od chu......a i jeszcze troszke bedzie wtedy jakies ponad 160 KM wiec duzo tylko co z reszta ??czy hamulce wydolo?? zaiwecha i ty na remonty silnika
druga opcja to turbo
kolejna to SWAP
a ta k szczerze to tak jak wczesniej pisal moj "kolega" :0 lekkie zmiany w silniku i bedzie OK, a siwecei filtry to sa dodatki do np. kompletnego ukladu lub dolotu

Moim zdaniem należy zacząć od tego jaki to ma być silnik...

BTW Chrzaniu powiem szczerze że bał bym się założyć +75 KM produkowanych z podtlenku do silnika mniejszego niż 2 litry ( niestety nie wiem o jakim silniku mówi pytający) bez uprzedniego przygotowania go, że nie wspomnę już o sprzęgle... Nie wiem dokładnie ile znoszą poszczególne silniki naszej marki ale... Np w Accencie czy Pony to prawie drugie tyle mocy... No ale N2O to nie musi być od razu taki duży shot; +25 KM bym zaryzykował i to jest chyba najlepsze rozwiązanie na początek i najefektywniejsze w stosunku do wydanych $$$

A co to za auto i jaki silnik bo to chyba istotna informacja . A mo|e kolega scorpions jezdzi malczanem a wy mu N2O proponujecie hyhyhyhyhy.
Pozdro