Podgrzewanie płynu do spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy zastanawiał się ktoś nad czymś takim jak podgrzewanie płynu do spryskiwaczy? Znalazłem takie cudeńko na forum mniejszego brata matizka
http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Number=273218182&page=&view=&sb=5&o=&fpart=4&vc=1
zobaczcie i oceńcie

Może lepiej tak:
podgrzewacz

może być i tak chyba forma tutaj nie jest najważniejsza ale jeśli tak uważasz niech bedzie ............

Webasto

Ten podgrzewacz z webasto pewnie kosztuje z 500 zł ale jest potwierdzeniem moich watpliwości które też były poruszane u matizkowców odnośnie pękania ewentualnego szyb. Ale jak widać webasto ogrzewa płyn do 65 stopni i jeśli coś takiego oferują to znaczy że nie ma takiego ryzyka. Chyba sobie zrobię taką bimbrowniczkę. Pozdrawiam

jeździłem dostawczym busem cytryną (rok prod. 90)i tam oryginlnie było zrobione podgrzewanie płynu spryskiwacza. połączone ze sobą zbiornik płynu chłodzącego razem ze zbiornikiem od spryskiwcza. Jeszcze jeden patent fajny był dmuchawa na szybę skierowana była na wycieraczki ( i je rozmrażały )

Witam wszystkich. Czy ktoś wsadził palec do zbiornika tak powiedzmy po godzinnej jeździe? Nie- to wsadzcie a zobaczycie czy potrzebny jest jakiś podgrzewacz. Jeżeli już to raczej podgrzewacz spryskiwaczy.Pozdrawiam

Cytat:
2005-12-30 10:09:15, mgrio pisze:
Ten podgrzewacz z webasto pewnie kosztuje z 500 zł ...

Konkretnie kosztuje ok 1,5 tyś. zł Przynajmniej taką cenę udało mi się "wytargować" na ostatnich targach w Essen

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-01-05 18:58:59, SpeedR pisze:
Konkretnie kosztuje ok 1,5 tyś. zł

No to drastycznie podwyższa wartość auta... bardzo drastycznie!!!
PS. Drogie te Chińczyki

Cytat:
2006-01-05 19:06:37, piotr_ek pisze:
No to drastycznie podwyższa wartość auta... bardzo drastycznie!!! PS. Drogie te Chińczyki

Spokojnie, nie wsadziłem tego do Esperaka

Pozdrawiam - SpeedR