Pilne : jak wywalic zielone szkielko ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
z zegarow mk7 ??

mhy chyba jednak nie szkiełko a plastik, wystarczy zetrzeć go papierem ściernym

Cytat:
2006-01-08 17:39:58, BraincrusH pisze:
z zegarow mk7 ??

ja zrobiłem w nim dziurkę i po prostu wyrywałem po kawałku ten plastik.Niestety chyba tak po prostu odkleić się nie da. Cholernie mocno siedzi to draństwo w środku

ofcoz plastik ale pisze szkielko bo chodzi mi o to nad zearami a tego sie nie zetrze trza wywalic jakos :/

musisz wylamac ten bialy plastik w ktorym sa zarowki, przyklejony do czarnej obudowy. wtedy wyjmujesz normalnie zielony filtr i po sprawie. pozdr.

ps: na sprzedarz

Cytat:
2006-01-08 17:52:46, BraincrusH pisze:
ofcoz plastik ale pisze szkielko bo chodzi mi o to nad zearami a tego sie nie zetrze trza wywalic jakos :/

To szkiełko jest wklejone razem z obudową żarówek. Cienki nóz - rozgrzać - i na gorąco odklejać-ciąć. A po wycięciu-wyklejeniu reszta bedzie jasna.

udalo sie , zrobilem to metoda "na chama" znaczy napocilem sie ale polamalem to cholerstwo wkretakiem i wywleklem

co do podswietlania zegarow to ja mam fabryczne biale i po wylamaniu tego zielonego filtra wyjalem z oryginalnych oprawek zarowki i wpuscilem w nie ledy cylindryczne z wkleslym frontem bez rezystora wpakowalem dwie w oryginalne miejsca zarowek i jedna centralnie nad predkosciomierzem w wywiercona dziure , mysle ze swieci wystarczajaco ladnie a roboty wlacznie z montarzem dechy jest na gora godzinke

Cytat:
2006-01-08 17:39:58, BraincrusH pisze:
z zegarow mk7 ??

Powiedzcie, po co to wywalacie?

Cytat:
2006-01-09 06:45:38, Diabelek pisze:
Powiedzcie, po co to wywalacie?

między innymi po to żeby zmienć kolro podświetlenia zegarów a bez wywalenia tego badziewia nici z tego