| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pioter200 bialystok | 2007-06-02 12:56:02 Wielkie dzięki za podpowiedż sprawdzę to i dam znać jaki był efekt mam nadzieję że to pomoże dla mojej Beti pozdrawiam |
pioter200 bialystok | 2007-06-09 18:42:58 Niestety nic to nie pomogło, trzeba szukać dalej pozdrawiam. |
Pietras_BMW BMW Friend Warszawa | 2007-06-10 21:18:26 Proponuje poczytać >>TU<<
Miałem prawie identyczny objaw jak ty masz teraz, zimny silnik ok, a rozgrzany po prostu tragedia. Zachęcam do przeczytania całego tematu i wszystkich wypowiedzi, powinno ci to pomóc. Po moich doświadczeniach z moim autem, jestem w stanie powiedzieć, że chyba masz walniętą cewkę/cewki lub sondę do wymiany. Od kiedy ci tak auto zaczęło pracować ??? |
pioter200 bialystok | 2007-06-13 20:21:14 Jak pamiętam to po strzale wszystko się zaczeło choć mam sekwencję ale strzelił i mi wtedy rozwaliło kolektor (mam plastikowy) poczym został on zaklejony następnie wyregulował mi gaz było na niedługo spoko więc reklamacja ponownie podłaczył auto pod komputer i stwierdzil fachman ze gaz jest ok następnie wymiana świeczek oraz kolega z forum podpowiedział żebym przeczyścił taką dysze pod kolektorem przy odmie i po tym niewiem czemu ale gdy przełancza mi z benzy na gaz to tak szarpie i sie dusi jakby na jednym garze chodził po dłuższej chwili to ustaje ale wtedy gdy jade stałą prętkością to mi podszarpuje a co do cewek to da się je szybko i bezboleśnie sprawdzić czy są ok ? pomóżcie pozdrawiam. |
pioter200 bialystok | 2007-06-13 20:51:07 poprawka czyściłem nie "dyszkę" tylko przepustnice |
janusz6767 sędziszów | 2007-07-07 22:25:40 Witaj. Miałem taki problem ale na zimnym. Były strzały, co spowodowało zniszczenie przepływomierza. potem fachowcy powiedzieli ze komp jest do wymiany bo nie widzi czujnika polożenia wałka rozrządu. gdy wciskałem gaz w deche na postoju najpierw lekko dławił sie przez momencik a potem się dopiero wkręcił. Komp kosztował mnie 250 zł. Ostatecznie okazało sie ze wadliwy był w/w czujnik za 120zł. teraz śmiga jak nowy. zero falowań. (e34 520i 24v gaz) |
seba27 BMW E-36 KOMBI Bartoszyce | 2007-07-08 10:53:35 miałem taki sam problemik na zimnym falował a nawet gasł pojechałe do fachowca i powiedział ze sonda wymieniłem za 300 i nic dalej to samo pojechałem do drugiego a tu niespodzianka guma z dołu pekła co idzie od kolektora do przepływki a sonda na wolnych obrotach nie działała to otworzył dekielek od przepływki i przestawił o jeden zabe i gitara i tym sposobem mam sonde na zbyciu a guma oryginał 140 zł |