Wsomaganie ukł. kierowniczego 318iS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie a propo wspomagania w is-ach nie ma zwiorniczka z płynem w jaki sposób jest to rozwiązane ??

Cytat:
2006-01-02 22:07:38, Gregi83 pisze:
Witam mam pytanie a propo wspomagania w is-ach nie ma zwiorniczka z płynem w jaki sposób jest to rozwiązane ??

chyba niedokladnie szukales, w IS'ach jak i w reszcie Bmw jest zbiorniczek - FOTKA

jak otworzysz maske to jest on za chlodnica po prawej stronie dosc gleboko, czarny z pomaranczowa naklejka na korku

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-02 23:36:24 ]

A ta strzałka to opaske pokazuje?

ha ha badzo obrazowa odpowiedz zasugerowałem sie brakiem zbiorniczka ponieważ w książce instrukcji obsługi nie jest zaznaczony zbiorniczek a we wszstkich innych silnikach jest A dodatkowo jest napisane z wymianą płynu trzeba sie kierować do ASO Zaraz otworze maske i sprawdze

NO i sprawdziłem tolo napewno nie mam takiego zbiorniczka jak u Ciebie chyba jednak w is-ach jest to inaczej rozwiązane Więc wracamy do punktu wyjścia

Ostatnio oglądałem parę IS'ek i w każdej był właśnie taki zbiorniczek. Głęboko jest umiejscowiony ale jest (taki sam z resztą jak w E30).
Pozdrawiam

Cytat:
2006-01-03 01:35:27, mibhell pisze:
A ta strzałka to opaske pokazuje?

to tylko przykladowe zdjecie zbiorniczka z netu wiec na strzalke nie zwracamy uwagi, ja jej nie rysowalem.

albo gregi83 masz bardzo brudno pod maska albo slabo szukasz albo ukradli Ci wspomaganie zbiorniczek jest taki sam w kazdej e36 niewazne czy to 4 czy 6 garow

hmm
u mnie w IS też jest taki sam zbiorniczek jak na zdjęciu...

I oby w nowym rok u mielismy tylko tego rodzaju problemy z naszymi bawarami amen

he he może to zabawne ale na 100% nie mam zbiorniczka dla pewności sprawdziłem jeszcze raz Może jutro pstrykne zdjącia komory silnika to podebatujemy Mam motor M44 co siekwasze w instrukcji nie ma rysunku na zdjęciu a w pozostałych silnikach od 1,6 do 2,8 jest ten zbiorniczek Jak koś posiada orginalną insrukcje to może zweryfikować

[ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-03 18:47:01 ]

może wspoma jebła i zamontowali przekładnie bez i nie masz wspomy

To by to odczuwalne było..

P.S. Baz tłumik juz masz? Teraz pompa?? Szalejesz czy jak?!

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-01-03 20:31:25 ]

NO troszkę mnie ponosi ostatnio

TO jest zdjęcie prawej strony komory silnika no i zbiorniczka jakoś nie widać

http://img219.imageshack.us/my.php?image=dsc013614pn.jpg

[ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-05 17:41:22 ]

tu masz wyraznie pokazany zbiorniczek za chlodnica, jak go tam nie masz to raczej brak u ciebie wspomagania, jestes pewien ze je masz??? sprawdz czy idzie pasek do pompy wspomagania i czy w ogole ja masz??!!!

jak mozesz to zrob jeszcze fotke calego silnika z gory, mniejwecej tak jak widac na fotce powyzej.

dodam jeszcze ze w mojej oryginalnej niemieckiej instrukcji jest rysunek silnika m42 i zbiorniczek znajduje sie dokladnie tam gdzie na fotce. co ty masz za instrukcje? chyba od telewizora?

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-05 20:39:18 ]

Tolo wspomaganie mam na 100% z tym ciężko sie pomylić to jest zdjęcie z góry tylko ze u mnie jest osłona na chłodnice może po jej zdjęciu coś sie wyjaśni aż tak głęboko sie nie dostałem więc może wreszcie znajde ten zbiorniczek

[ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-05 23:13:37 ]

Tak a instukcjie mam od kosiarki dopiero teraz sie zorjentowałem
Dzięki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-05 23:16:48 ]

Cytat:
2006-01-05 20:28:40, tolo84 pisze:
tu masz wyraznie pokazany zbiorniczek za chlodnica, jak go tam nie masz to raczej brak u ciebie wspomagania, jestes pewien ze je masz??? sprawdz czy idzie pasek do pompy wspomagania i czy w ogole ja masz??!!! jak mozesz to zrob jeszcze fotke calego silnika z gory, mniejwecej tak jak widac na fotce powyzej. dodam jeszcze ze w mojej oryginalnej niemieckiej instrukcji jest rysunek silnika m42 i zbiorniczek znajduje sie dokladnie tam gdzie na fotce. co ty masz za instrukcje? chyba od telewizora? [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-05 20:39:18 ]

chrzanić zbiorniczek ja chce ten kompresor

Cytat:
2006-01-05 23:01:35, Gregi83 pisze:
Tolo wspomaganie mam na 100% z tym ciężko sie pomylić to jest zdjęcie z góry tylko ze u mnie jest osłona na chłodnice może po jej zdjęciu coś sie wyjaśni aż tak głęboko sie nie dostałem więc może wreszcie znajde ten zbiorniczek [ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-05 23:13:37 ] Tak a instukcjie mam od kosiarki dopiero teraz sie zorjentowałem Dzięki za pomoc [ wiadomość edytowana przez: Gregi83 dnia 2006-01-05 23:16:48 ]

wychodzi na to ze pod tymi plastikami jest zbiorniczek moze na fotce zrobionej bardziej od strony pasazera by cos bylo widac jakbys stanal blizej drzwi ;]