Cisnienie oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1,6 CVH po nocnym postoju auta po odpaleniu dosc dlugo trzeba czekac zeby lampka zgasla
gdy motor cieply gasnie momentalnie przy chlodnym po chwili
macie jakies pomysly??
cisnienia nie mierzylem ale jakis czas temu bylo ok

stary olej moze.... u mnie jest tak ze na zimnym po odpaleniu popychacze troche dzwonia jak stary olej jest. po wymianie wszystko cichnie na pare tys km. Dlatego olej zmieniam tak co 9-12 tys km

mam tak samo i na 100% to wina oleju /jak byś świerzy to nie było problemu/

w sumie olej ma 9kkm ale zrobilem dolewke z jakiegos lotosa do gazu i w sumie po tym taki efekt

lotos jest do kosiarek nie do samochodow

normalnie jezdzilem na texaco ale cena za litr dolewki troche mnie porazila i wzialem lotosa

zmien olej -szkoda silnika. Ja juz sie przekonalem ze lotos nie nadaje sie do samochodu -popychacze slychac bylo zaraz po wymianie i od razu zmienialem..... jezdze na shelu i jest OK

zmienic pewno bede zmienial jak sie zrobi ciut cieplej i bede mogl wjechac na pseudo kanal do mojego kolegi

Cytat:
2006-01-06 11:48:53, PUNIU pisze:
w sumie olej ma 9kkm ale zrobilem dolewke z jakiegos lotosa do gazu i w sumie po tym taki efekt

Sam sobie odpowiadasz na pytanie.
Benzynę gorszą zalac można, gaz tańszy, ale z olejem to już się nie opłaca. Ja osobiście jeżdźę na Mobilu1 i raz kupiłem dwa kanisterki a potem po jednym. Jeden na dolewki i tak zostaje z niego duuuużo oleju, więc go zalewam resztę na zmianę i dolewam do poziomu z grugiego. I tak ten nowy zostaje na dolewki, a potem staje się podstawowym itd...