Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kaza Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-12-30 14:08:24 Witam chłopaki tak po sąsiedzku z forum Fiat&furious wpadłem do was po pomoc, myślę że tu znajdują się tęgie głowy w temacie lpg a więc problem wygląda tak:
Zakupiłem kompletny samochód fiat croma 2.0 turbo działającą instalacją chyba 1 generacja ponieważ przy instalacji nie ma żadnego silniczka krokowego natomiast jest tzw simulator lambda oxygen, no i tak przełorzyłem sobioe wszystko do citroena xm podłączyłem wszystko poza tym kablem od sondy lambdy bo w xmie nie ma lambdy, gaz podaje bo czuć go swiatełka mrugają wszystko wygląda na ok ale dzieje sie cos takiego jak zapale auto na benzynie zagrzeje sie czy nie zagrzeje nie wazne przełączam na gaz auto gaśnie a elektrozawory stukają cały czas tzn zamykaja i otwieraja w czestotliwośći ok 1raz na sekunde, próby robiłem zarówno na rozpiętych kablach od sondy lambdy jak i spiętych tak sobie wymyslilem ze sonda daje sugnał od 0 do 1V wiec zepne je i bedzie takjakby sonda dawala 0v samochod juz chcial zaskoczyc nawet jakos tak popracowal moze 3 s na 2 cylindrach tak mi sie wydaje ale te elektrozawory caly czas cykają, czy ktoś wie w czym może tkwić problem???? Pozdrawiam Kazik [ wiadomość edytowana przez: kaza dnia 2005-12-30 14:14:21 ] |
![]() kaza Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-12-30 18:07:55 up co nikt nie jest w stanie nic poradzić??? Dodatkowe pytanie czy świece do zasilania lpg są jakieś inne czy czym się róznią??? Jeśli tak to przypuszczam że ciepłotą, czy po zainstalowaniu instalacji jest wymagana wymiana świec na nowe??? |
![]() kaza Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-12-30 19:43:55 Słuchaj nie jestem druciarzem troszkę się znam na mechanice popatrz w mój profil jaki mam wóz poprostu chciałem sobie to przełożyć owszem nier będę twierdził że się na tym znam ale lubie takie rzeczy robić sam a na tym forum napisałem posta po to aby mi ktoś doradził a nie napisał komentarz w stylu jedz i kup chciałbym się coś dowiedziec na ten temat, poza tym jak to wymontowywałem z cromy to sobie wszystko opisałem i potrafie rozróżnić gdzie jest napięcie po stacyjce na cewce a gdzie jest impuls po drugie kolego powiedz mi jak symulator lambdy moze mi zaklucić pracę kompa jak on jest podłączony tylko pod przekażnik pompy paliwa a zapłon jest osobno więc coś mi się wydaje że ty to sobie właśnie pojechałeś do gazownika i zapłaciłeś i teraz masz, muszę przyznać mnie nie bawi takie rozwiązanie jeśli coś zle podpiąśłem to rozszyfruje co i jak ale może ktoś ma jakieś sugestie...
przełącznik 3 pozycyjny lewo paliwo środek czerwona lampka pewnie wypalanie prawo zielona gaz firma lovato bodajrze |
![]() kodyl VW Golf II Kłodzko | 2005-12-30 20:21:11 dokładnie tak jak mówi croma1.Jesli jest to instal 1 generacji to najprawdopodobniejszą przyczyna tego będzie podłączenie impulsu do + centrali lub jakas akcja z jej masą.Sam jak sie zaczynałem w to bawić to sobie posadziłem w ten sposób Staga w Golfie hehe ![]() Pozdrawiam i Wesołego Nowego Roku ![]() Ale nie na podwójnym gazie hehe ![]() ![]() ![]() |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-12-30 20:46:16 Napisałem, bez urazy. Ale już parę takich postów przez ten czas czytałem. Wiele razy okazywało się, że gość nie miał większego pojęcia co chce zrobić. Na profile z reguły nie patrzę, szkoda mi czasu. A Twój post, niestety jest dość ogólnikowy.
Co do przyczyn to już napisałem co o tym sądzę. Natomiast pisząc o emulatorze miałem na uwadze właśnie "mały bałagan" w podłączeniu całej instalacji, co mogłoby skutkować "dużym bałaganem" ![]() |
![]() kaza Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-12-30 22:09:15 dzięki chłopaki za poradę jutro obadam to może się pomyliłem w każdym razie tam w sumie to nie ma aż tak dużo rzeczy aby był bałagan w tej cromie to ładnie działało no i w tym też musi działać owszem z gazem to robię pierwszy raz wiem na ten temat tyle ile zasłyszałem ale nie sądzę aby to była jakaś wielka filozofia poprostu u mnie to jest brak doświadczenia w tej dziedzinie spróbuje jutro podpiąc to na odwrót dzięki i do usłyszenia także wszystkim szczęśliwego nowego roku ![]() |
prezes11 ford taunus koniecpol | 2005-12-30 22:52:42 wine tutaj ponosi masa ktoregs z elementow reduktor zawor gaz iwielozawor a dokladniej jej brak wywal symulator kup nowa centralke i emulator do 6 -ciu cylindrow zeby nie odcinac pompy tylko wtryski koszt ok 100zl zepnij do kupy i bedzie dzialac wielkiej filozofi niema doloz masey osobne do kazdego z elementow i probuj napisz jak postepy |
![]() kaza Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-01-08 00:08:29 Witam otóż masy były już wcześniej podłączone ale jednak okazało się że po odcięciu przekażnika pompy zapłon róznież zanikał ale jakoś nie regularnie w dziwny sposób po załorzeniu emulatora wtrysków uspokoiło sie wszystko teraz pozostaje jeszcze regulacja , pozdrawiam i dzieki za pomoc. |