| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
akurnik HF MEMBER By³: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-01-06 09:13:33 Witam Was,
Chyba niestety szykuje mi siê ma³y remoncik. Od jaki¶ dwóch miesiêcy zauwa¿am ci±g³e ubywanie p³ynu ch³odz±cego. Brak wycieków ne zewn±trz. Patrzy³em sto razy a jak znalaz³em przeciek przy termostacie to go zlikwidowa³em... Druga sprawa to gêsty bia³y dym z rury wydechowej nie zale¿nie od temperatury silnika i temperatury na zewn±trz. Im wiêcej gazu tym wiêcej dymu. My¶lê, ¿e to uszczelka pod g³owic±. Jak my¶licie? Macie inne pomys³y? Przebieg auta to równe 220 000 km z czego 80 000 km na gazie. Czy gaz móg³ mieæ na to jaki¶ wp³yw? |
akurnik HF MEMBER By³: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-01-06 15:33:45 Znalaz³em jeszcze jedn± ciekaw± rzecz. Na ³±czeniu g³owicy z blokiem s± u mnie ¶lady spienionego boryga. To chyba potwierdza moje obawy.
Czy kto¶ z Was wymienia³ ju¿ samemu uszczelkê pod g³owic± w pony? Jakie s± koszty takiej naprawy? W serwisie to pewnie krzykn± ok 1000 z³. |
PGR HF MEMBER Lantra warszawa | 2006-01-06 15:44:05 Niekoniecznie,
Zadzwoñ pod ten numer 022 663 30 62.(warszawa - w³a¶ciciel p. Sitnik) specjalizacja hyundai. Mysle, ze zmie¶cisz siê w 500 z³. pzdr PGR |
akurnik HF MEMBER By³: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-01-06 17:04:27 Wola³bym samochodu do Sitnika nie oddawaæ z przyczyn osobistych.
Jednak je¶li nie koniecznie przyczyn± jest uszczelka to co mo¿e byæ innego? Mo¿e g³owica pêkn±æ (zarysowaæ) i tam siê mo¿e s±czyæ. Ale to raczej odpada. Nie wiem co jeszcze... |
cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary ¶l±skie | 2006-01-06 22:54:21 u mnie z tymi samymi objawami okaza³o siê niestety ¿e mam pêkniêt± g³owicê. p³yn przedostawa³ siê do wydechu 300pln spawanie mnie kosztowa³o plus nowa uszczelka planowanie glowicy robocizna w sumie 1000pln ale mo¿e to tylko uszczelka.... |
akurnik HF MEMBER By³: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-01-07 19:39:55 OK dziêki za pomoc. Bêdê co¶ kombinowaæ dalej. Wpad³ mi do g³owy jeszcze jeden pomys³. Mo¿e to jeszcze byæ uszczelka od kolektora ss±cego i p³yn, który ma za zadanie go ogrzewaæ przecieka sobie do kolektora i wpada razem z mieszank± do cylindra.
To chyba te¿ jest opcja. Ale i tak ¿eby to sprawdziæ potrzebny jest demont po³owy silnika...
Je¶li chodzi o pana "Kazia" to wola³bym zrobiæ to tanio ale dok³adnie bo to auto ma przejechaæ jeszcze ze 100 000 km zanim zmienie na innego Hultaja. Dziêki za ten numer. Zadzwoniê i podpytam siê tego cz³owieka. |