STP Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy - dobre to??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ojciec kupił preparat amerykańskiej firmy STP, buteleczka 250 ml. wystarcza na 50-60 litrów paliwa. Wlewa się do baku i może byc do wszystkich rodzajów benzyn. Stoi to u mnie na biurku i zastanawiam się czy tego użyc.

Mam pytanie, czy ktoś z Was stosował to przy Omesi?? Mam 2.5 V6 silniczek i nie wiem czy moge to dolac do enzyny i czy faktycznie cos takie wynalazki daja.....

Pozdrawiam @ll

P.s. Kiedy będzie nastepny zlocik, bo na ten juz bym sie wybral...Omesia pieknie chodzi a grzeje jak glupia w przeciwienstwie do autka kolegi ktory pisal na forum ze od wewnatrz musi skrobac szybe...wspolczuje...moze faktycznie jakis grzejnik elekrtyczny zamontowac albo bytle z gazem... to oczywiscie zart...łącze się w bólu...

użyłem kilkakrotnie podobnego ustrojstwa Valvoline - silnik C20NE w kadettcie zareagował nieco płynniejszą pracą na wolnych obrotach. Innych objawów nie stwierdziłem.
Lepszy efekt dało czyszczenie krokowca

polecam to, mialem problem z dosc malo plynna praca silnika na benzynie, dolalem wlasnie tego specyfiku, przegonilem samochod jakies dobre 100 km nie zalujac mu "gazu" i jak reka odjal.

Czyli zalewamy bak do pelna i wlewamy STP, zrobie to za 2 dni po wyplacie

Jesli ktos ma jeszcze jakies ciekawe spostrzezenia to zapraszam na forum ;]

Używałem, trochę jakby pomogło. Rezultat: płynniejsza praca silnika przy najniższych obrotach.

Cytat:
P.s. Kiedy będzie nastepny zlocik, bo na ten juz bym sie wybral...Omesia pieknie chodzi a grzeje jak glupia w przeciwienstwie do autka kolegi ktory pisal na forum ze od wewnatrz musi skrobac szybe...wspolczuje...moze faktycznie jakis grzejnik elekrtyczny zamontowac albo bytle z gazem... to oczywiscie zart...łącze się w bólu...

Zamiast sie śmiać to byś mi pomógł - to naprawde nie jest śmieszne
Wlewalem kiedys coś takiego do autka i prawde mowiąc nie czułem żadnej różnicy

[ wiadomość edytowana przez: SRK dnia 2006-01-08 22:03:01 ]

radze wlać tego ustrojstwa ale nie koniecznie stp może być orlen . dwa pojemniczki na 30 litrów bp .wtedy efekt bedzie
orlen tańszy o 30 procent a to stp i tak konfekcjonowane w polsce