Słabo grzeje tylna szyba :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie, nie wiem czemu?? Słabo albo prawie wogóle. Masa powinna być OK, bo wycieraczka chodzi dobrze. Wszystkie złączki w kalpie przeczyszcone (jak masa jest dostarczana do klapy - przez zawias?).
Przy włączeniu obroty spadają baaardzo mało (ale jednak coś), przekaźnik pyka, bezpiecznik OK, grzeje.... marnie

u mnie tez bardzo słabo grzeje, dopiero po paru minutach widać jakiś efekt

sprawdz miernikiem rezystancje miedzy klapa, a nadwoziem.

Sprawdzę, choć specjalnie dzisiaj wszysko przeczyściłem, wd-40, jak padparowało kontakt spray.
A może ja po porstu jestem jakoś zmanierowany, bo w Saabinie jak deszcz pada i włączy się ogrzewanie, to po jakimś czasie odparowywuje... A śnieg topi się po kilkudziesięciu sek.
Ale wydawało mi się, że poprzedniej zimy było znacznie lepiej...

Up up, bo sprawa ciepła.... a raczej zimna wręcz mroźna

No właśnie. ja wczoraj stałem na dworze, szyba zamarznięta, dopiero po rzejechaniu 20km zauważyłem że jakiś wogóle efekt.

Co jest tego przyczyna ?

Chłopaki, to chyba taki "urok" Essiego ...... u mnie to samo - efekty widać po jakimś czasie dopiero a żeby w ogóle szyba była czysta to trzeba by z 50 km przejechać

W ogóle coś w Essiem system przewietrzania chyba jest nie taki ....... bardzo szyby parują mimo, że nagrzewnica nie cieknie i pod dywanikami jest sucho ......

Cytat:
2006-01-09 09:21:58, Andrew pisze:
Chłopaki, to chyba taki "urok" Essiego ...... u mnie to samo - efekty widać po jakimś czasie dopiero a żeby w ogóle szyba była czysta to trzeba by z 50 km przejechać W ogóle coś w Essiem system przewietrzania chyba jest nie taki ....... bardzo szyby parują mimo, że nagrzewnica nie cieknie i pod dywanikami jest sucho ......

powiem szczerze, że nie mogę narzekać na grzanie szybki tylnej, chwila moment i jest czysta. no ale to chyba wyjatek od reguły- czytając posty niżej...

ja też nie narzekam na szybki chwilunia i po sprawie