Zablokowany imobilajzer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Miałem dziwne zdarzenie- padły mi diody w alternatorze, a że byłem w trasie to mnie docholowali do warsztatu i tam po podpięciu drugiego akumulatora i próbie zapalenia śilnika okazało się ,ze blokuje fabryczny imobilajzer, wykazało ma podłączonym kompie serwisowym. Działo to się w Żorach woj. Śląskie. Gość naprawił alternator i korzystając z okazji , ze jestem w trasie i była dodatkowa usługa - odblokowanie imobilajzera skasowałm 350. I teraz mam pytanie czy ktoś wie czy często to się dzieję ? i jak odblokować w takim wypadku ten imobilajzer. Mam nadzieję ta wiadomość przyda się w takich sytuacjach awaryjnych większości z Was

to nie zapłąciles za wiele, ja za wymiane diód w altenatorze, i wymiane żarówki od ładowania zapłaciłęm 500zł

No nie wiem. Cena samych diód to ok 30-50zł. I gdyby nie to że awaria w trasie to sam bym to zrobił. Wyjąć i rozkręcić alternator to żaden problem , szczególnie, że jest dobrze dostępny.

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=113032&c=0&hq=&f=9 ps. pomogło odcholowanie samochodu do serwisu Opla. Pogrzebali cos w kluczykach i komputerze a na koniec skasowali 100 zł. -taniocha