| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2006-01-10 10:47:11 Witam.
Oj miałem małe kłopty z autem - po 3 dniowym postoju nie bardzo silnik chciał ciagnąć, gasł, falował wolnymi obrotami, kopcił z rury i inne tego typu atrakcje. Okazało się, że złącze kompa było solidnie zamoknięte - po wysuszeniu i oczyszczeniu jest ok. Ale jedna rzecz: komp był zamocowany tak, że złącze i cały ten chłam kabli był na górze. No i woda spłynęła sobie po którymś kabelku nie wiedzieć skąd i znalazła sobie zbiornik we wtyku. Na zdrowy rozum - gdyby komp był zamocowany złączem do dołu - cała ta sytuacja nie miała by miejsca. Pytanko: jak jest fabrycznie zamocowany? Ktoś mi go tu przekręcił? Luz kabli pozwala spoko go odwrócić i zrobiłem to oczywiście. -- Wiesiek (Maestro) |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-10 11:02:28 Do góry, aby przetwarzane dane miały krótszą drogą z/do silnika/kompa. A woda to za bardzo się nie ma prawa tam znaleźć. |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2006-01-10 11:43:10
Jasne - pod górkę dane idą przecież wolniej.
Też jasne - przecież wszystkie awarie zachodzą w sytuacjach, które nie miały prawa zajść. -- Wiesiek (Maestro) |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-01-10 13:19:49
przy odpowiednim cisnieniu 4/5 szklanki bedzie ciagle pelne ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-10 13:41:10 Czyli maestro powinien parkować w miejscu gdzie panuje niższe ciśnienie atmosferyczne. |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2006-01-10 13:57:29 Piotr_ek: mogę parkować gdzie chcę - problem już nie istnieje, tylko się pytam jak fabryka te chipy montowała.
Bo jak złapie tego, co to mi go przekrecił... to zwróci mi za straty moralne i 2 bilety autobusowe. -- Wiesiek |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-10 14:07:46 Napisałem, że "do góry". |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2006-01-10 14:19:54
No dobra - to daruję sprawcy (czyli fabryce). I znaczy się słusznie komunikacja miejska zarobiła na mnie za te 2 bilety. -- Wiesiek (Maestro) |