MotoNews.pl

Jakie przebiegi mają wasze pupilki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oglądałem jakiś czas temu w tv jak jeden facet przejechał milion kilkoetrów Seatem Toledo, tym starszym oczywiście, dieselkiem. Dostał za to od Seata nowy samochód - ale nie pamiętam już jaki.

Jak patrzyłem na przebiegi sprzedawanych aut na różnych giełdach to oczywiście rzucają się w oczy duże przebiegi samochodów niemieckich. Potwierdza to również "motoallegro" - tam gdy się wpisze wyszukiwanie samochodów po przebiegu powyżej 300 tys to wyskakują same niemce, i może ze 2, 3 inne samochody.

Jestem ciekaw jaką żywotność mają silniki hyundaia odpowiednio oczywiście traktowane. Ile wytrzymają, ile ma najwięcej przejechane jakiś weteranik szos z HTG - ja bardzo chiałbym swoim accentem trzasnąć pół miliona ... albo i nawet więcej..... tak mi się nim dobrze jeździ.

Ja narazie mam 143 tys i strasznie mi mało... tylko wiadomo - nawet gaz kosztuje... no i jeżdzę około 1 - 1,5 tys miesięcznie.

Jak wyglą sprawa u was?

Ja w moim 13 latku dopiero 108 tys.

na łykendzie stukneło mojemu 154 tys, jak osiągnie 200 to mu coś kupię.

przekroczylem 250 tysiakow - nie mylic z pifkiem - wiec zafundowalem "dziadkowi" wspomaganie keiry ...moze dzisiaj juz bedzie zrobiony

ale ładnie Richie - to już jest coś... robiłeś jakieś remonty silnika lub skrzyni ?

moj malutko ma dopiero 47tys..zrobilem tyle przez 3 lata ( mam go od nowosc) ale rocznikowo jest z 1999 roku wiec ubezpieczalnie zawsze robia glupia mine jak podaje stan licznika

hehe Richie doganiasz mnie Moj ma juz 270 tys ale nie moge powiedziec ze byl lagodnie traktowany Przy silniku zadnych remontow,wymieniony byl tylko rozrusznik.Chodzi jak rakieta,tylko oleju zaczal troszke pic

Ha moj ma 105000 mil, ale ktoz kto wie ma 14 latek i dluuugo jezdzil w stanach wiec jakos mi maly ten przebieg ja mam go od pazdziernika ubieglego roku i rozpoczynalem z licznikiem 97000 mil.

u mnie już 2 z przodu ale autko śmiga bez zastrzezen

Cytat:
2004-06-15 12:30:25, cehol pisze:
u mnie już 2 z przodu ale autko śmiga bez zastrzezen

ŁADNIE WYGLĄDA JAK NA TAKIE 2 Z PRZODU - PRZYNAJMNIEJ NA ZDJĘCIACH

Nie ale całkiem nieźle żeś go sobie sprawił. Niedługo pokażę swojego beżowiutkiego w środku na fotach - tylko jakaś baba mi wjechała w tył od strony kierowcy k....a mać. Jadę jutro do lakiernika.

No to widze, że nie jest tak źle z hyundaiami, mitsubishi ma dobre silniki. - tylko, że same pony mają takie ładne przebiegi a w accentach to co - gorsze są? Poniaczki narazie wypadają bardzo ładnie.

Moj "kucyk" ma 185 tys na liczniku i od poczatku do konca serwisowo przebieg potwierdzany. Z tego co wiem o nim to tez zadnych remontow nei przechodzil, ale tak jak w osobnym temacie pisalem, bierze olej tylko jeszcze nie wiem ile. Ale mysle ze to wytrzymale silniki i napewno nie zgadzam sie z teoria jaka ostatnio slyszalem, ze te silniki byly robione na 200 tys przebiegu. Zreszta jest tu pare osob ktore stanowczo te ploty rozwieja.

Pozdrawiam Hyundaiowcow!!

Pony ---> rocznik grudzień'91 ---> 145000
Lantra ---> rocznik '99 ----> 100000

Sonata 122 tys. i ciągle nabijam kilometry

75tys. ...and still counting

Podobno poniacze bez problemu robia 300 000 bez remonciku

jak zrobie to dam znac-bedzie sprawdzone i udowodnione.Ja slyszalem ze na tym motorze zrobie 400 i powiem szczerze ze gdybym jezdzil nim przyzwoicie to pewnie by tyle wskoczylo

155 tys-hyundai accent I-i niepokojacy wzrost zuzycia oleju(ok.1.5 litra/1000km!)

Cytat:
2004-06-15 07:48:24, reggie pisze:
Oglądałem jakiś czas temu w tv jak jeden facet przejechał milion kilkoetrów Seatem Toledo, Dostał za to od Seata nowy samochód

Długo by na to czekać, mam dopiero 265kkm. Ale będę się starał. Może Słowacki Hyundai sprezentuje mi nowego.

Mój Accent ma w/g licznika 104 tyś ale licznik był kręcony więc dodaje mu 20/30 tyś

Zjada 2 setki oleju na 1 kkm

hehehe

DOGGAS brachu

Mamy blizniaki

Moj takze dobija juz do 75tysi