Antena Magnetyczna Wilson 100cm czy Hustler 100cm. Jaką kupi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Kupuję radio CB Unidena 520. za 320zł jeśli ktoś wie o tańszym to piszcie
Powiem tak: nigdy nie używałem radia CB ale teraz mam taką ochote.
Myślę radio wybrałem dobre
Teraz tylko antena.
na peugociku 406 zamierzam ieć ją na tylnej klapie i chciałbym coś z mniejszych gabarytów oraz mocną. Wiem wymagania mam jak wszyscy, ale ja nie określam kwoty bo dla mnie różnica 100zł a nawet 150zł wiecej to nie gra roli.
Antenkę wilsona 100cm moge mieć na 160zł a hustlera za 97zł.
Jaką wybrać? A może macie coś lepszego i krótszego??

Z tych dwóch wybrałbym Wilsona. To wyższa pólka względem Hustlera. Hustlera określiłbym jako low-budget - przyzwoita antena za małe pieniądze.
Jednak jeśli nie masz sprecyzowanych wymagań co do ceny to weź pod uwagę antenkę President Ohio.
Jej koszt to około 180-190 zł, jest nieco krótsza i sądzę, że lepsza, więc spełnia wszystkie Twoje wymagania

Pozdr!

Czesc!!!
Widze ze kolega tak jak ja nie moze sie zdecydowac(ja juz podjelem decyzje) i kupoje Hustler 100cm. na magnesie. Zastanawialem sie jeszcze nad Florida ale mi ja odradzili, co do Wilsona to nic ci nie doradze bo nic o tej antence nie wiem, szukalem na temat jej ile ona ma dB ale nic nie znalazlem. Jest drozsza od Hustlera to i moze wydajniejsza(ale roznie to bywa cena nie zawsze idze w parze z jakoscia) Jak bylem w sklepie to mi proponowal gosc jeszcze Presidenta "Georgia" oto link:

http://president.com.pl/?s=oferta:anteny&ps=2&model=georgia

Antenka jest nie duza a parametry jak widac na stronie. Osobiscie mysle ze jakas antena 100cm bedzie raczej lepiej chodzila niz ta o dlugosci 315 mm , i dlatego moj wybór pad na Hustlera - Jak sie myle to poprawcie mnie chetnie poczytam na temat tej antenki.

To ja już sam nie wiem.
Kurcze a jest może jakaś dobra antenka za 200 do 250 zł ale żeby była krótka np 50cm.
A co do tej Ohio długości 85cm to bedzie lepsza niż wilsona 100cm
chodzi mi o zasieg i magnes.
Pomóżcie. Bo jest tego tyle a nie wiem co i za ile można kupić.

Witam,

ja też jestem od niedawna posiadaczem nowego radyjka. Miałem podobne kłopoty z podjęciem decyzji. Teraz co prawda posiadam magnesówkę MIDLANDa (ok. 66 cm) w trasie daje mi zasięg ok 7-8 km ale w mieście jest dużo gorzej i dlatego postanowiłem ją zmienić. Ponadto jeden z ludków od lat działający w interesie CB, zasugerował mi (i b. dobrze uczynił) że lepiej zrezygnować z magnesówki ponieważ zawsze się traci odrobinę na odbiorze (zasięg, jakość i te sprawy). Co prawda są najłatwiejsze do szybkiego demontażu ale są również inne rozwiązania; np. tzw. "dzwonek" na klapie bagażnika lub na rynience. Jest on zamocowany na stałe a demontujesz antenkę odkręcając tylko śrubę motylkową.

Wydaję mi się, że powinieneś również posłuchać wskazówek Jarka83. Zaglądałem na rózne posty, forum itp... i spotakłem się kilka razy z opinią, że te najdłuższe (np. 315 cm) antenki wcale nie oznaczają że są najlepsze.
Ja swoją antenkę zamierzam zmienić w ciągu 2-3 tygodni, więc jeżeli coś wybierzesz do tej pory i będziesz zadowolony to z chęcią poznam również twoją opinię

Życzę powodzenia

dzięki za rady.
Zakupiłem już radyjko unidena 520 za 320zł oraz antenke wilsona 100cm na magnesie. za 160zł.
Nie wiem czy to drogo czy nie ale te 10 czy 15zł nie robi różnicy gorzej gdyby miałobyć to 50zł
Zestaw montuję jutro i bede stroił antenkę w zakładzie radiofonicznym.
Zobaczymy jak podziałaja chłopaki.
Oczywiście opowiem jak się sprawuje zestawik jak go ocenię

Witam.
Zakupiłem radyjko Unidena 520 i nową antenkę Wilson Little Wil antenka

zamontowałem zestawik i jako tako odbieram ale tylko do ok 3km. antenę pojechałam zestroić do warsztatu. Goście próbowali ale powiedzieli że to jest jakaś niedobra antenka i że się jej nie da nastroić bo ma za małą korektę.
Może moglibyście coś doradzić. Bo ja sądzę żę to znowu nie taka zła antena. A magnes sprawdzałem trzyma się przy 180km/h
A i mam ją na środku klapy bagarznika w peugocie 406 może warto było by przestawić na dach. Czy to coś zmieni?

Też uważam że to raczej niezła antenka - tak jak zresztą już wcześniej się o niej wypowiadałem na podstawie zaczytanych opinii.

Przestawienie na dach może mieć bardzo duże znaczenie... w zasadzie decydujące.

Jeśli jest za mały zakres regulacji to można przycinać bacik.

Pozdr!

Ja zamontowałem Hustlera 100 ( stroić nie trzeba , włożyć bat do samego końca i 1,1 ja tak mam ) oczywiście warto sprzwdzić wartośći
Jestem bardzo zadowolony.W mieście smiga na 6 km.-ów

Witam.
Ja kupiłem sobie SWR-kę i stroiłem sam. A mam antenke Wilsona 100cm to coś podobnego do hustlera tylko droższa
Ale mniejsza w to.No więc kiedy zobaczyłem pierwszy pomiar to było gdzieś ok 3 a nawet poza i powiem szczerze że miałem nawet dobry odbiór i zasięg równiez. Ale ja uparty przeciez jestem i no tak musze dojść to tej 1 no przynajmniej do 1,2 no i ciąłem bat.Najpierw 3mm troszkę się zmieniło ale niewiele.Potem jeszcze 5 razy po 3mm no i zeszło mi na SWR-ce do 1,1 jak wsunąłbym bacik odrobinę na du to wskazówka wogóle nie podchodzi tylko lekko drga.Zadowolony wyjeżdzam na trasę no i sprawdzam a tu się okazuje że przy odbiorze mam jakieś dziwne dzwięki.Powiedzcie mi: przesadziłem z cięciem bacika czy jak.I jaki pomiar na SWR-ce jest najlepszy. Bo wydaje mi się że teraz mam gorszy zasięg.
Co o tym myślicie?

Kolego
SWR-ką za 50 zł. to można sie tylko pochwalić że się cos takiego ma Sprzęt jest yoa beznadziejny że pomiar trzema SWR-kami na jednej antenie dawał inne wychylenia.
Jak się stroi antenę to antenę , a nie jeszcze podłącza radio żebu sprawdzić wychodzący sygnał
Mi mierzył fachmen ( może gdzieś już czytałeś moją wypowiedz na innych postach ) do super sprzęciku podłączył TYLKO antenę.
Na mierniku wychył 1,6 . Wcisnął tylko bat do samego końca i 1,1
antena Hustler 100 zm. bez jakiegoś cięcia bata ( poprzez cięcie bata na beznadziejnej SWR-ce spaprałem antenę KM 130 )

Pokładziu nie chce się przechwalać ale ten twój hustlerek to niższa półka. Napewno wilson jest lepszą antenką. i uwież mi troszkę się na tym znam.Wyglądaj obie podobnie tylko przeczytaj opinie o tych dwuch antenkach o ich parametrach i wtedy mów. A co do cięcia bacika to nie masz racji bo ta właśnie antenka różny ma wskaźnik mocy zależnie gdzie ją ustawisz na samochodzie no i po trochu z jakim radyjkiem pracuje. Bo po podłączeniu alana ta sama antenka miała wskaźnik ciutek inny.
I ja nie ucinałem bacika tak jak ty po 2, 3 cm tylko po 3 mm a to różnica.
Pozdrawiam

Teodor24 powolutku , chyba się zagalopowałeś w wydaniu swojej opinii na temat SUPER HIPER antenki HUSTLER
Fakty są niezaprzeczalne ( sam napisałeć )
Oto cytat " ciąłem bat Wilsona 100 cm." wziąłeś wielką piłę mechaniczną i znęcałeś się na d biedną antenką
Ja natomiast , podkreślam nie CIOŁEM majego Hustlerka , zostawiłam mu taki długi baciorek jaki miał.
A ty swojej antence zrobiłes wielką krzywdę , Jak można było pozbawić jej długości
Kończąc swój wywód to mój Hustlerek stał na wyżczej półce leżała podkreślam leżała anteniora Wilson

witam
hciałbym dozuci swoje pięć groszy
kolega "pokładziu" ma racje na swr miałem ustawionego midlana 18-244 na wartość 1,8 pojechałem do wrocka do szpenia
wzioł moja antenke na przyzadzik i ustawił na 1,3 to maks co sie da wycisnoć z tego badziewia odrazu lepiej bez przesady uzyskałem zasięg ok 12-13km ale w miare jedzenie apetyt rosnie zmieniłem na lemm at-71 no i znowu do szpenia, ponoic jest na 1 i teraz spokój zasieg ok 30km bez potrzebnych trzasków i szumów
naprawde polecam jechać do specjalisty kosz taki to 20-25 pln
uwazam ze nie duzo
pozdrowionka i szerokośći koledzy

Cytat:
2005-12-02 16:16:55,....lemm at-71 no i znowu do szpenia, ponoic jest na 1 i teraz spokój zasieg ok 30km bez potrzebnych trzasków i szumów... pozdrowionka i szerokośći koledzy

30km???

Czy ktos zna namiar do szpenia we Wroclawiu co stroi antenki?

Witam. Zamierzam kupic sobie własnie Hustlerka i radio President Harry II ASC. Nie wiem czy dobrze wybieram?? Czy antenki nie zerwie mi podczas mijania z TIRem?? Do jakiej prędkości można jeździć spokojnie z taką antenką?? Bo to co pisza że 200km/h to chyba lekko przesadzone dane. Sorki jeśli OT
Pozdrawiam

na 100% nie zerwie spokoinie ja z moim hustlerkiem jechałem 1,8zl i sadze ze 2 paki tez wytrzyma -HUSTLERNr 1