| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2006-01-04 14:34:20 sprawdz świece? |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-01-04 14:56:08
Z tego co pamietam u mnie. Poszła świeca, spaliła przekaźnik od tychże a kontrolka od grzania zapalała się i gasła jak gdyby nigdy nic. 2,5 td w omedze tak ma, że bez grzania nie odpali, nawet jak jest ciepło. |
marian_ek Vauxhall Omega B 2.5 ... Jelenia Gora | 2006-01-04 17:40:43 No ciekawy jestem, jak to sie skonczy. Jednak mi to sie wydaje, ze to jednak swiece. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-01-05 12:15:34
A cóż to za komp? Taki jak z allegro ? Spinacz znaczy sie?
W W-wie podpięcie od 60 wzwyż |
omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-01-10 06:47:35 Witam, niestety mam ogromne wrażenie, że mechaników czujących silnik 2,5 TD jak na lekarstwo - ale każdy potrafi. Trafiłem i na takiego w sieci Q-service speca od diesli, który pierwszy raz w życiu rozbierałby taki silnik (pomyślałem, że eksperymenty to może z kim innym). Oddałem do wymiany świec żarowych, sprawdzenia wtrysków, ustawienia i sprawdzenia dlaczego nie pali. Efekt - poprawiło się na dwa dni. Jak były problemy z uruchomieniem tak są nadal. Podobno było wszystko sprawdzone. Do pewnego czasu odpalał nawet z rozładowanego akumulatora przy -5 stopniach. Zostaje pompa i/lub paliwo.
maks PS jeśli w turbinie olej się nie leje tylko poci nie ruszałbym co do poprawności pracy przekażnika, mam wrażenie że moja oma włącza różne obwody elektryczne w zależności od humoru - połączenia elektryczne niepewne na łączeniach konektorowych |